Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Beste allemaal,

Het openbare leven lijkt weer langzaam op gang te komen. We werken nog wel veel thuis, maar gaan al wel wat vaker naar het werk, we mogen weer een café of restaurant bezoeken én we mogen weer voetballen. De anderhalvemetersamenleving is het nieuwe normaal. Dat is niet altijd leuk en vraagt aanpassing. We zullen en gaan er aan wennen; ook bij de Warnsveldse Boys.

In deze nieuwsbrief willen we vooral vooruit kijken. In de afsluiting van de zeer gewaardeerde rubriek “in de lockdown” (https://www.warnsveldseboys.nl/nieuws/afsluiting-van-lockdown/) heeft Bas al stilgestaan bij de afgelopen periode.

De kantine mag weer open op 1 juli (waarschijnlijk)

Waarschijnlijk mogen sportkantines op 1 juli weer open. Dat is natuurlijk mooi nieuws. Want zo kunnen we  elkaar weer ontmoeten en bijkletsen onder het genot van een bakkie koffie of een biertje. 

Wij openen onze kantine op donderdag 2 juli. We hebben besloten de kantine voorlopig alleen de donderdagavond te openen. We zijn nog aan het puzzelen hoe we de zitplekken kunnen indelen rekening houdend met de RIVM richtlijn van 1,5 meter. We plaatsen in ieder geval één tent op het terras. Dit is nodig, gelet op de beperkte ruimte in de kantine. Aan de bar zitten is, naar verwachting, (nog) niet toegestaan.

De regels op basis van de RIVM-richtlijnen zullen op de site worden geplaatst en goed zichtbaar in de kantine worden opgehangen. Dit kan nu nog niet omdat enerzijds het besluit door het kabinet nog niet genomen is en anderzijds nog geen nadere informatie is ontvangen van RIVM, NOC-NSF of KNVB.

Ervaringen in de horeca leren al wel dat de regels niet altijd goed worden nagekomen. Een aantal ondernemingen heeft dan ook al weer besloten om hun horecagelegenheid te sluiten omdat regels nauwelijks werden opgevolgd en handhaving hiervan zeer lastig is. Op voorhand willen wij benadrukken dat wij het mooi vinden dat de kantine open gaat, maar dat we een beroep doen op alle leden, die op de donderdagavond de clubavond willen bezoeken: Houd je aan regels en spreek elkaar hierop aan als het niet gebeurt! Verwacht niet van het bestuur of vrijwilligers achter de bar dat zij deze handhavende rol oppakken. Wij zien dit als gezamenlijke opgave en verantwoordelijkheid.

Als blijkt dat een groot deel van de bezoekers hierin niet de genoemde eigen verantwoordelijkheid pakt, dan kan besloten worden om de kantine weer te sluiten. Wij vertrouwen echter op jullie ‘boeren verstand’ en verantwoordelijkheid en gaan ervan uit dat het zo ver niet hoeft te komen. 

Nadere informatie ontbreekt op dit moment. Als er essentiële veranderingen zijn, dan laten we dat uiteraard weten.

Het zomerreces komt eraan

Vanwege Corona heeft iedereen een lange tijd niet in team verband kunnen voetballen. Ook hebben wij het idee dat er betrekkelijk veel leden hun vakantie in en rondom Warnsveld doorbrengen. Daarom hebben wij besloten om teams de gelegenheid te bieden om deze zomer door te blijven trainen. 

Zo zal de 1e selectie begin juli de training hervatten en daarna doortrainen tot de start van de competitie. Er wordt nog bij de teams geïnventariseerd wat de wensen zijn voor de zomerperiode. De intentie is om, uitzonderingen daargelaten, de trainingen te concentreren op de woensdag en donderdag waardoor de belasting voor een aantal vrijwilligers lager is. Er volgt dus nog nadere informatie over de trainingsmogelijkheden vanaf 1 juli a.s.. Uiteraard blijft de 1,5 meter afstand regel bij de senioren nog van kracht. 

Algemene Leden Vergadering is verplaatst

Normaal gesproken vindt in juni de ALV plaats die in het teken staat van de begroting. Wij hebben besloten deze vergadering te verplaatsen naar maandag 14 september om 19:30 uur.

Er wordt hard gewerkt aan het haalbaarheidsonderzoek voor de nieuwbouw

Achter de schermen is een stuurgroep in de afgelopen maanden druk bezig geweest om de plannen verder uit te werken. Op maandag 15 juni a.s. is een ingelaste bestuursvergadering waarbij de stuurgroep de plannen met ons zal bespreken.

Indien bestuur achter de uitwerking staat willen we in september een informatieavond organiseren om de plannen met belangstellende leden te bespreken.

Welkom dames zondag 2

De dames van FC Zutphen hebben een aantal weken terug besloten om bij de Warnsveldse Boys te gaan spelen als dames 2 op de zondag. In de afgelopen periode hebben dames 1 en dames 2 gezamenlijk getraind. Wij wensen de dames heel veel (voetbal-) plezier en gezelligheid toe bij de Warnsveldse Boys.

Samenwerking met AZC

Er hebben in de afgelopen periode gesprekken plaatsgevonden met AZC over het samenvoegen van de MO17 aangezien beide teams onvoldoende speelsters hadden. Komend seizoen zal het team uitkomen onder de naam “Warnsveldse Boys – AZC”. Ze spelen in het groen-wit, trainen en spelen in principe bij de Warnsveldse Boys. Een mooie samenwerking met dank aan alle betrokkenen die dit mogelijk hebben gemaakt. 

Sinds kort is er en webwinkel/shop 


Hier zijn een aantal artikelen opgenomen die normaal gesproken in de kantine te koop zijn.De beanie en de nieuwe Warnsveldse Boys bal zijn te bestellen.Ook is het boek ” een geschiedenis zonder einde -115 jaar voetbal in Zutphen, Warnsveld en Eefde is te koop.Zolang de voorraad strekt is ook een klus/hobby jas verkrijgbaar.
Alle bestelling worden in Warnsveld en Zutphen thuis bezorgd, zoek je nog een mooi Kado en wil je de club steunen, besteld dan nu!

We hebben nog steeds vrijwilligers nodig!

Wellicht moeten we eerst een misverstand wegnemen over vrijwilligerswerk. Het hoeft niet zo veel tijd te kosten. Met één of twee uurtjes hulp in de week, ontzorg je de vereniging al behoorlijk. Daarnaast ontmoet je leuke mensen, draag je maatschappelijk bij en levert het veel energie op.  

En toch is het tekort aan vrijwilligers een terugkerend onderwerp en een grote zorg. Op diverse plekken is er sprake van een tekort aan enthousiaste mensen. Het tekort in en rond de Technische Commissie begint nu wel echt zorgelijk te worden. U kunt onze vereniging helpen door u op te geven als leeftijdscoördinator, begeleider van onze junioren scheidsrechters of wedstrijdsecretaris. Ook zijn we ieder geval dringend op zoek naar een iemand die onze ledenadministratie wil verzorgen.

Nogmaals een oproep vanuit het bestuur: “Warnsveldse Boys is van alle leden, dus draag je steentje bij om je club verder te brengen!”