Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

1929 - Oprichting

Ontstaan van de club

Na ongeveer 30 jaar georganiseerd voetbal in Warnsveld werd op 29ste juli 1929 de huidige vereniging ‘Warnsveldse Boys’ opgericht. De Boys speelde aan het Klein Duumkespad.

De eerste jaren

Het eerste jaar was meteen al veelbelovend. De Boys eindigden als eerste in de 3de klas G.V.B. (Gelderse Voetbal Bond). Na protest moesten zeven wedstrijden worden overgespeeld. Dit was teveel gevraagd van de jonge ploeg en de promotie ging aan hun neus voorbij.

2000 - Eerste dames- en meisjesteams

Sinds 2000 maken ook een meisjes- en een damesteam deel uit van de Warnsveldse Boys. En niet onverdienstelijk want in 2010 werd het damesteam kampioen en promoveerde het team naar de 1ste klasse. De Meisjes D werden in het seizoen 2011-2012 kampioen.

2004 - 75 jaar bestaan

Rene Sueters

“Warnsveldse Boys een mooie club die al 75 jaar een hechte band heeft met Warnsveld en haar inwoners. Welk jochie voetbalde niet met hart en ziel voor de Boys en liep zich de longen uit het lijf? Welke ouder leefde niet intens mee met zijn of haar kind: zet hem op, volgende keer beter, goed gedaan!

Lees verder

Meindert Hagenbeek

In de jubileumkrant haalt ook Meindert Hagenbeek herinneringen op van de prachtige tijden bij de Warnsveldse Boys. Samen met zijn broer begon Meindert Hagenbeek op 9-jarige leeftijd zijn loopbaan bij de club. Als pupil in de middenlinie leerden Ome Ap, Ome Gerrit en Ome Hans hem de grondbeginselen van het voetbal.

Lees verder

Wim de Goeijen

Ook oud bestuurslid van midden 70-er tot midden 80-er jaren Wim de Goeijen kijkt terug op zijn mooiste herinneringen bij 75 jaar Warnsveldse Boys. Met plezier denk ik terug aan de tweewekelijkse vergaderingen op de maandagavond.

Lees verder

2014 - 85 jaar bestaan

Warnsveldse Boys viert dubbel feest. 85-jarig bestaan en opening (nieuwe) kunstgrasvelden

Op 30 augustus tijdens de viering van het 85-jarig jubileum is er opnieuw geschiedenis geschreven door de Warnsveldse Boys. De wethouder van sport, Annelies de Jonge opende samen met Ruben Barkoudah van de C2 officieel de (nieuwe) kunstgrasvelden. Dit betekent dat het totale sportcomplex aan de Veldesebosweg nu volledig voorzien is van kunstgras. Na de promotie van het eerste elftal naar de derde klasse, is dit jaar opnieuw een mijlpaal bereikt.

Clinic Martijn Meerdink

De jubileumdag begon met een clinic door niemand minder dan Martijn Meerdink; oud voetballer van De Graafschap en AZ en speler van het Nederlands elftal. Ondanks het slechte weer was een groot aantal spelers naar ‘t Braamveld gekomen om van Martijn de fijne kneepjes van het vak te leren. Voor slechts € 3,50 konden de spelers zich inschrijven voor deze clinic. Luuk en Ivar, spelers van het eerste elftal ondersteunde Martijn deze middag.

Van Dorp Foundation

De opbrengst van de clinic, aangevuld met een bedrag door het bestuur, werd geschonken aan de Van Dorp Foundation. Onze hoofdsponsor die ondersteund wordt door Van Dorp Installaties, Hilarius, PCO en Carea. De Van Dorp Foundation stimuleert de micro-economie in Afrika, biedt kinderen onderdak en scholing en ondersteunt volwassenen in het leren van een vak.

Prachtig complex

Samen met Ruben knipte wethouder Annelies de Jonge het lint door dat toegang gaf tot één van de nieuwe kunstgrasvelden. Vervolgens was het de beurt aan de dames 1 om het nieuwe veld te betreden en een wedstrijd te spelen tegen de dames van SV Almen, die door ons gewonnen werd. De jubileumdag werd afgesloten met een gezellige barbecue en cabaret van Gerard Derksen en Gerard Geerken. “In de zomerperiode is er hard gewerkt door de Grontmij, onderaannemers en de gemeente Zutphen maar zeker ook onze eigen vrijwilligers. Het complex ligt er prachtig bij. Een goed begin van het nieuwe seizoen” aldus onze trotse voorzitter, Bas de Bruijn.