Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Rene Sueters

“Warnsveldse Boys een mooie club die al 75 jaar een hechte band heeft met Warnsveld en haar inwoners. Welk jochie voetbalde niet met hart en ziel voor de Boys en liep zich de longen uit het lijf? Welke ouder leefde niet intens mee met zijn of haar kind: zet hem op, volgende keer beter, goed gedaan!

Voetbal een echte teamsport, voor elkaar, met elkaar, als je me nodig hebt zeg je het maar! En dat merken wij als bestuur heel goed in deze geweldige club. Een goede sfeer, prima resultaten en teamgeest zowel in woorden als daden. Want zeg nou zelf, waar vind je zoveel enthousiaste vrijwilligers als bij de Warnsveldse Boys? Waar vind je zoveel mensen die iedere week maar weer klaarstaan voor onze leden? Waar andere clubs grote problemen hebben met vrijwilligers, hebben wij een luxeprobleem. Het aantal leden blijft doorgroeien.

Met maar liefst 32 teams in 2004 zijn wij een van de grootste voetbalclubs uit de regio. Door deze geweldige groei moesten wij kritisch kijken naar onze krappe behuizing. Dat we een innoverend club zijn blijkt uit het feit dat we als een van de eersten in deze regio voor een kunstgrasmat hebben gekozen. Daarnaast hebben we nog twee grasvelden zodat onze jeugdelftallen ook volop kunnen trainen en spelen. Het opknappen van ons park, heeft de saamhorigheid en hechtheid van onze club nog meer versterkt en heeft mij als voorzitter dan ook bijzonder geraakt. De hoeveelheid werk die hier verricht is, is niet te beschrijven!”

Meindert Hagenbeek

In de jubileumkrant haalt ook Meindert Hagenbeek herinneringen op van de prachtige tijden bij de Warnsveldse Boys. Samen met zijn broer begon Meindert Hagenbeek op 9-jarige leeftijd zijn loopbaan bij de club. Als pupil in de middenlinie leerden Ome Ap, Ome Gerrit en Ome Hans hem de grondbeginselen van het voetbal. Hoewel hij nu ruim 45 jaar met de Boys is verbonden, heeft zijn voetbalcarrière niet heel lang geduurd.

Grensrechter bij de junioren, jeugdleiders diploma en scheidsrechtersdiploma en leider van een pupillenelftal. Meindert kwam al snel in het hoofdbestuur en had tal van nevenactiviteiten. Organisatie van jeugdkampen, avondvierdaagse of ophalen oud papier, niets was te dol voor Meindert. Hij was meer Warnsveldse Boy dan voetballer.

Wim de Goeijen

Ook oud bestuurslid van midden 70-er tot midden 80-er jaren Wim de Goeijen kijkt terug op zijn mooiste herinneringen bij 75 jaar Warnsveldse Boys. Met plezier denk ik terug aan de tweewekelijkse vergaderingen op de maandagavond. De tijd van 20.00 uur tot 24:00 uur is lang, maar dat kwam mede door het feit dat er vaak meer ter tafel kwam dan op de agenda stond. Ook het doelpunt van Ronald van der Ham in de uitwedstrijd tegen IJsselstreek is een mooie herinnering. Dit doelpunt staat nog op mijn netvlies.