Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Zondag 20 september 2020 stond de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen Activia. Na het bereiken van de volgende ronde van de KNVB beker door een 4-0 overwinning op Lochem was het nu een wedstrijd voor het “echie”.  Aan het begin van de wedstrijd werd begonnen met 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan Denny van ’t Verlaat en middels een eerbetoon door het geven van een bloem aan de ouders van Denny door elk lid van de Boys selectie.

Vorig jaar zijn er de beloftes aan de supporters gemaakt dat er altijd met passie gespeeld zou gaan worden en dat er altijd jacht gemaakt ging worden op doelpunten. De Boys moeten hebben gedacht een goed begin is het halve werk en met de doelpuntenactie in het achterhoofd tevens ook een lucratieve.

De Boys vlogen vanaf minuut 1 uit de start blokken want in de 13e minuut tekende Jesper Nachtegaal de 1-0 aan om gevolgd te worden door Leon Knuttel, die in de 15 e minuut de   2-0 op de borden liet plaatsen. De weinig scorende back Gijs Velthuis was mening dat hij niet achter kon blijven en tekende met een mooie tegendraadse kopbal uit een voorzet de 3-0 aan in de 17e minuut. Dat de ploeg scherp was in de wedstrijd blijkt wel doordat Bart Spijkers in de 26e minuut er als de kippen bij is om de 4-0 op de borden te zetten als de keeper van Activia de bal loslaat. En wie dacht dat het klaar was kwam bedrogen uit want Jarvin de Haan zet in de 36e minuut met een hard afstandsschot de 5-0 op de borden. Dit is tevens ook de ruststand op sportpark ’t Braamveld.

In de 2e helft laat Activia zich verder inzakken. Het voetbal van de Boys blijft goed en verzorgd maar de kansen die worden gecreëerd worden niet benut of raken het houtwerk. In de 68e minuut wordt de 6-0 op de borden gezet nadat Activia een strakke voorzet van Leon Knuttel achter haar eigen doelman schiet.

Vandaag een terechte overwinning op Activia waar niets op af te dingen valt. Volgende week wacht er echter een eerste test in het nog prille seizoen. Dan gaan de Boys op bezoek bij Robur et Velocitas in Apeldoorn. Vorig seizoen was dat een moeilijke uitwedstrijd tegen een goed voetballende ploeg met kwaliteiten. Nieuwe week dus nieuwe kansen en wij hopen de supporters ook volgende week weer te kunnen begroeten bij een wedstrijd van de Boys