Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Dit is een bericht voor alle leiders en trainers bij de pupillen en junioren Oktober is de maand van de herfstvakantie. En ook de voetbalcompetitie heeft dan even vakantie. Maar slechts voor één zaterdag. Namelijk (a.s.) zaterdag 19 oktober. Dan staan er (enkele uitzonderingen daargelaten       ( zie onderzijde van dit bericht) geen competitiewedstrijden gepland. Maar op zaterdag 26 oktober is er een volledig programma. En is het dus zeer wel mogelijk dat je een wedstrijd moet spelen. En is het dan heel goed mogelijk dat spelers in jullie selectie ontbreken vanwege de herfstvakantie

Dus begin nu al met koppen tellen. Is iedereen er op 26-10 of in ieder geval genoeg om te spelen, dan hoef je verder niets te doen. Maar hier nog niet stoppen met lezen. Want je tegenstander kan met een verzoek komen om de wedstrijd verplaatst te krijgen. Weet dan dat medewerking daaraan niet verplicht is. Maar eveneens dat het een goed gebruik is om andere verenigingen te helpen. Dus zie je weinig bezwaren, stem dan in met een verplaatsing.Is wedstrijd van 26-10 plotseling verdwenen uit het programma.. Dan heeft je tegenstander wellicht een baal/snipper dag genomen. Zie verder hieronder bij punt 2.

Maar zijn er zeker te weinig spelers , wat dan te doen ?

1. Je kan proberen in overleg met de tegenstander de wedstrijd te verplaatsen naar een andere datum. Er moet binnen 42 dagen na de oorspronkelijke wedstrijddatum een nieuwe datum gevonden worden. Wedstrijd al eerder spelen kan natuurlijk ook. Bij categorie A (bij Warnsveldse Boys alleen de JO 19-1 bij de junioren) moet dat zelfs. Lukt dat niet, neem dan met mij contact op.

Heb je 26 oktober een thuis wedstrijd houdt er dan rekening mee dat een wedstrijd op een andere datum NIET door week gespeeld kan worden bij Warnsveldse Boys (muv vrijdagavond). Door de week moeten de velden beschikbaar zijn voor trainingen zo is afgesproken in de Technische Commissie. Bekerwedstrijden vormen een uitzondering.Toch door de week willen spelen/ Dan eerst overleggen met de TC.

2. Je hebt geen zin aan dat overleg gedoe. Neem dan een snipperdag, ook wel baaldag. De wedstrijd wordt dan op een andere datum opnieuw ingepland door de KNVB. 

LET OP: je kan maar een keer per seizoen een snipperdag opnemen. Straks in de voorjaarsvakantie is er misschien  hetzelfde  probleem. Het kan slim zijn de snipperdag te bewaren als er echt geen mogelijkheid bestaat om te spelen terwijl verplaatsing niet lukt.

Is jouw wedstrijd op 26 oktober plotseling verdwenen uit het programma. Dan heeft je tegenstander waarschijnlijk een snipperdag genomen. Op enig moment zal de wedstrijd weer in het programma verschijnen. Het meest waarschijnlijk is op een inhaalzaterdag.

Zaterdag 19 oktober is een inhaalzaterdag. Die dag is er geen competitieprogramma. Tenzij je team zich geplaatst heeft voor de volgende ronde van de beker of nog een wedstrijd moet inhalen. Voor de JO 13-1 , de JO14-1 en de JO 19-2 is het wel een speeldag.

Een bekerwedstrijd (knock-out fase)  kun je NIET verplaatsen. Je kunt ook geen geen snipper/baaldag opnemen bij een bekerwedstrijd.

Tot zover,

Andre Loskamp

Wedstrijdsecretaris Warnsveldse Boys

Te.06-10831799 (ook appen)

awa.loskamp@gmail.com