Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Warnsveldse Boys delft het onderspit tegen Helios uit Deventer.

Zondag 10 november stond de uitwedstrijd tegen Helios uit Deventer op het programma. Helios is de nummer 2 in de 3e klasse B en Warnsveldse Boys zou bij winst deze plek kunnen gaan overnemen, afhankelijk van de andere resultaten in deze klasse. Vorige week besloten wij het verslag met de opmerking dat je van winst maar 7 dagen kunt genieten en als Warnsveldse Boys deze periode van genieten wil verlengen dan moeten zij de wedstrijd in Deventer winnend afsluiten.

In de eerste helft was het nagenieten van korte duur. Warnsveldse Boys begon de eerste fase van de wedstrijd goed maar gaf na de beginfase volledig niet thuis. De Warnsveldse Boys speelde onherkenbaar en er werden veel fouten gemaakt op het technische en tactische vlak. Helios had na de beginfase de volledige controle over de wedstrijd en creëerden ook veel kansen. De rust stand was dan ook 2-0 in het voordeel van Helios. Daar was niets op aan te merken en de technische staf van Warnsveldse Boys was blij dat de achterstand nog klein was bij de rust zodat er bij de thee zaken recht gezet konden worden om het tij nog te kunnen keren in de 2e helft.

De 2e helft was er een met een ander gezicht van Warnsveldse Boys. Op technisch en tactisch vlak werd er beter gevoetbald en de Warnsveldse Boys begonnen langzaam weer grip op de wedstrijd te krijgen. Dat resulteerde ook in een doelpunt voor Warnsveldse Boys gescoord door Matthijs de Boer na een assist van Sjoerd Ekhardt. De Warnsveldse Boys begon steeds meer te voetballen op de helft van Helios en de druk op hun doel werd groter en groter. Er werden kansen gecreëerd maar verder dan het raken van de lat kwamen de Warnsveldse Boys helaas niet. En de ongeschreven en in voetbal zeer onsympathieke wet luidt dat als de dominante partij niet scoort dan doet de tegenpartij het aan de andere kant wel en zo geschiedde het. In de laatste fase kreeg een speler van Warnsveldse Boys de bal ongelukkig op de hand wat resulteerde in een penalty. Deze buitenkans liet Helios niet onbenut en zo stond de 3-1 op het scorebord en floot de scheidsrechter een paar minuten laten de wedstrijd af.

Uit een dal klimmen in het ontwikkelingsproces gebeurd met vallen en opstaan. Na de winst in een mooie derby werd verlies geleden in Deventer in een wedstrijd met minder ambiance. Geen woorden maar daden zijn nog steeds de basis in elk proces en klimmen uit een dal kost energie en het enige goede doel is niet je eigen doel. Voetbal is een spel van fouten en wie de minste maakt wint de wedstrijd. Het behoort tot de wetten van het voetbal dat op succes vaak een teleurstelling volgt dus dat biedt perspectief voor volgende week in de bekerwedstrijd tegen Barbaros op sportpark ’t Braamveld in Warnsveld en dan bent u toch ook weer van de partij want….verliezen doe je samen maar winnen ook.