Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Zondag 15 december om 14.00 uur stond de wedstrijd Warnsveldse Boys tegen SV Vaassen op het programma. Het was de laatste competitiewedstrijd in 2019 op sportpark ’t Braamveld. De vraag was of na 2 winstpartijen tegen Activa en Colmschate”33 nu het bekende gezegde drie keer is scheepsrecht in praktijk gebracht kon worden. En dan niet in de context van winnen maar in de symbolische waarde van het getal 3…Plezier, Passie en Punten.

Warnsveldse Boys liet vanaf de eerste minuut zien dat er niets te halen viel in Warnsveld. Met hoog baltempo werden de spelers goed bereikt en de vele kantwisselingen in het spel gaven aan dat de heren van de Warnsveldse Boys, het goede gevoel van de afgelopen weken wilde voorzetten. In de 10e minuut kwam de 1-0 op de scoreborden. Na een goed opgezette aanval over rechts werd de eindpass gegeven door Sjoerd Eckhardt en deze werd rustig en beheerst binnengeschoten door Leon Knuttel. In de 14e minuut werd een voorzet van Sjoerd Eckhardt geblokkeerd en deze bal viel in niemandsland maar op dit buitenkansje reageerde Stijn Obdeijn het snelst en tekende de 2-0 aan. Warnsveldse Boys was de eerste 30 minuten oppermachtig in de balcontrole. SV Vaassen kon niets anders dan achter de bal aan lopen wat soms resulteerde in overtredingen uit een stuk frustratie.

Na de thee begonnen beide partijen aan de 2e helft. Warnsveldse Boys was nog op geen enkele manier in verlegenheid gebracht maar nam vervolgens ook iets gas terug. Het volgende hoogtepunt kwam daarom ook pas in de 65e minuut toen Leon Knuttel een vrije trap de bovenhoek uitstekend nam en de 3-0 op het scorebord liet zetten. En daarna ging het erg snel. In de 67e minuut kwam de 4-0 van de voet van Jesper Nachtegaal na een assist van Leon Knuttel. SV Vaassen liet haar enige wapenfeit aantekenen door een doelpunt in de 68e minuut maar deze werd wegens buitenspel afgekeurd. In de 70e minuut kwamen Bart Spijkers en Cas Lankhorst binnen de lijnen en deze beide heren waren ook verantwoordelijk voor de 5-0 in de 78e minuut. Na een assist van Cas Lankhorst liet Bart Spijkers de 5-0 aantekenen. De 6-0 in de 79e minuut kwam uit een penalty en op naam van Stijn Obdeijn. De 7-0 in de 80e minuut werd gescoord door Matthijs de Boer uit een assist door Stijn Obdeijn waaraan een aanval voorafging die werd gekenmerkt door snelheid nauwkeurigheid en schoonheid.

Hiermee werd de eerste competitiehelft in 2019 afgesloten. Drie keer is scheepsrecht omdat Plezier, Passie en punten vandaag als een puzzel in elkaar vielen. We gaan nu eerst rustig met de kerstman op vakantie en daarna verder met de procesontwikkeling in januari. We zijn er nog niet maar het fundament wat er ligt, geeft veel vertrouwen naar de toekomst. Tot slot een voetbalgrapje om het nieuwe jaar vast in te luiden. Wat is het verschil tussen een penalty en een biertje? Een biertje gaat er altijd in.