Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Op zondag 7 november ontving de selectie van Warnsveldse Boys SC Overwetering op het sportcomplex ’t Braamveld.

Beide ploegen staan op gelijke hoogte binnen de poule en dat bleek ook wel tijdens de wedstrijd, het publiek werd getrakteerd op een spannende wedstrijd.

Al in de 8e minuut wist Overwetering op een 0-1 voorsprong te komen. Wist de keeper van Warnsveldse Boys, Erik Wijnbergen, in eerste instantie een doelpunt op uitstekende wijze te voorkomen, in de rebound kon Overwetering de bal er alsnog in schieten.  10 Minuten later stond de 0-2 al op het scorebord; na een snelle aanval kwam de speler van Overwetering 1 op 1 te staan met Erik Wijnbergen en schoot de bal beheerst in het net.

De mentale weerbaarheid van het team van Michel Feukkink werd wederom flink op de proef gesteld maar de mannen uit Warnsveld doorstonden de proef glansrijk en in de 29e minuut wist Stijn Obdeijn met een knappe goal de wedstrijd weer open te gooien, 1-2.

Warnsveldse Boys was in deze fase de sterkere ploeg en na een mooi opgebouwde aanval wist Jesper Nachtegaal in de 43e minuut de 2-2 te maken. Echter nog geen 2 minuten later kwam Overwetering met het antwoord en scoorde vlak voor rust de 2-3.

De twee ploegen kwamen tot op het bot gemotiveerd terug uit de kleedkamers, en Warnsveldse Boys ging al snel op zoek naar de gelijkmaker, maar vond elke keer een goed verdedigend Overwetering op zijn pad.

In de 67e minuut lukte het Jesper Nachtegaal dan toch om de gelijkmaker op het bord aan te tekenen, en kopte een rebound in het net achter de keeper van Overwetering.

Ondanks dat Warnsveldse Boys de sterkere ploeg was kwam toch snel  het antwoord van Overwetering; in de 73eminuut scoorden ze  de 3-4 via buitenspel positie, maar het doelpunt werd goed gekeurd.

Warnsveldse Boys bleef druk zetten om na afloop niet met lege handen te  staan en in de 80e minuut schoot Jarvin de Haan de bal hard in het doel van Overwetering. Echter dit doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Overwetering stond als een blok voor hun goalie waardoor Warnsveldse Boys het maar niet lukte om die gelijkmaker te maken. De tijd tikte door en dan, in de 90e minuut, is het lot de Boys toch goed gezind. Een vermeende handsbal van Overwetering in het strafschopgebied, en dus een penalty voor de Warnsveldse Boys.  Stijn Obdeijn hield zijn hoofd uiterst koel en knalde de 4-4 snoeihard achter de keeper van Overwetering.

Een doelpuntrijke wedstrijd waarin Warnsveldse Boys de tegendoelpunten te makkelijk weggaf, maar mentaal sterk genoeg bleek om tot het einde door te vechten en  zodoende toch nog een punt eruit wist te slepen.

Zondag 14 november spelen de Boys het bekerduel tegen Avanti Wilskracht , om 14.00 uur in Enschede.