Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Op zondag 2 maart gingen de Warnsveldse Boys op bezoek bij SV Epe op het sportpark “ de Wachtelenberg” in Epe. In de eerste helft van de competitie had Epe, de huidige koploper, flink huisgehouden in Warnsveld door op de off day van de Warnsveldse Boys met 2-8 te winnen.

In de eerste werd al heel snel duidelijk wat de tactische omzettingen waren bij de Warnsveldse Boys om niet weer in het mes van de perfecte omschakelmomenten te lopen van Epe. Klein en compact gingen de Warnsveldse Boys van start en Epe wist zich weinig tot geen raad met de perfecte organisatie van de Warnsveldse Boys in verdedigende zin. Van Epe is bekend dat ze wachten op de fouten van de tegenstander en dan vanuit het omschakelmoment direct diepte zoeken om dan met veel mensen in het 16 meter gebied van de tegenstander te komen. Met een gemiddelde van 4 goals per wedstrijd weet je dat Epe niet veel moeite heeft om het net te vinden. Op twee onachtzaamheden na heeft Epe weinig tot geen mogelijkheden gehad om te scoren. Bij de rust stond er ook 0-0 op het scorebord en gezien de zeer goede tactische uitvoering van het wedstrijdplan was dat ook meer dan terecht.

In de tweede helft veranderde er weinig tot niets aan het spel beeld.  Warnsveldse Boys bleef zeer gedisciplineerd in de organisatie spelen en Epe had als koploper daar geen enkel antwoord op. Het was ook duidelijk aan de inzet en discipline te zien dat Warnsveldse Boys nog iets recht te zetten had tegen de aanstaande kampioen van de 3e klasse. Epe heeft tot de laatste minuut geprobeerd de goed georganiseerde ploeg van Warnsveldse Boys te ontregelen maar kwam er 90 minuten lang niet doorheen. De eindstand bleef dan ook verdiend 0-0. Warnsveldse Boys ging als morele winnaar van het veld. Toekomstig kampioen Epe wist niet te scoren. Warnsveldse Boys heeft de 2-8 nederlaag van de eerste ontmoeting weggespoeld. Maar de grootste winst is geboekt door de ploeg zelf want de ploeg heeft als collectief gestreden en het wedstrijdplan zeer gedisciplineerd uitgevoerd.

Door dit resultaat zijn de Warnsveldse Boys gestegen naar de vierde plek. Dat Epe kampioen gaat worden daar twijfelen nog weinigen aan maar plek 2,3 en 4 kunnen recht geven op de nacompetitie.  Warnsveldse Boys is nog volop in de race voor de nacompetitie maar volgende week wacht is de zware uitwedstrijd tegen KCVO in Vaassen. In de thuiswedstrijd werd ook een zwaarbevochten overwinning geboekt van 3-2 door Warnsveldse Boys. Maar zondag is het een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen.