Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Gelijk in de eerste week van het nieuwe jaar was onze club even nationaal nieuws. En op een positieve manier. De NOS had op onze website gezien dat wij al bijna 10 jaar beschikken over twee Vertrouwenspersonen. En dat is best lang voor een amateurvoetbalclub.

De NOS was benieuwd naar de ervaringen bij de club en nam contact op met onze voorzitter Bas de Bruijn. Misschien had de NOS gehoopt op ‘sappige verhalen’ (die waren er niet) maar Gerda Rutgers-Peters kon namens de beide vertrouwenspersonen wel een inkijkje geven in de functie. Zij vertelde waarvoor Gerard Geerken (de andere Vertrouwenspersoon) en zij benaderd zijn in de afgelopen jaren en dat het hebben van vertrouwenspersonen bij een voetbalclub zeker belangrijk is. Op 4 januari was er een item in het journaal van 20.00 uur en om 18.15 uur was er een live interview bij Nieuws en Co op NPO 1. Ook omroep Gelderland besteedde er aandacht aan in hun journaal en op de site.

Terugkijken en -luisteren

Mocht je het gemist hebben en terug willen kijken zie hieronder: 

of luisteren klik dan hier.

Waarom was dit onderwerp in het nieuws

In januari bleek uit cijfers dat het Centrum Veilige Sport Nederland afgelopen jaar ruim 1.400 meldingen gekregen had van grensoverschrijdend gedrag. Dat was fors meer dan de jaren ervoor. Toen schommelde het aantal altijd rond de 800.

Wat is een Vertrouwenspersoon

Warnsveldse Boys wil een gezellige voetbalvereniging zijn, waar iedereen met plezier voetbalt, zich thuis voelt in een veilige omgeving. Ongewenst gedrag komt overal voor en kan dus – helaas – ook bij ons voorkomen. Wat voor de één misschien een grapje is, kan voor de ander een ongewenste omgangsvorm zijn. Het mooiste zou zijn dat degene direct wordt aangesproken op het gedrag dat als ongewenst wordt ervaren. Dat blijkt niet altijd even makkelijk. In zulke gevallen is het goed om bij een persoon terecht te kunnen die niets doorvertelt en die een geheimhoudingsplicht heeft. Een persoon die luistert en die niets doet zonder eerst te overleggen met degene die de melding heeft gedaan wat de beste oplossing voor het probleem is. Zo iemand heet een Vertrouwenspersoon. Bij onze vereniging heeft het bestuur Gerard Geerken en Gerda Rutgers-Peters aangesteld als Vertrouwenspersoon. Hier kun je zien hoe je met hen in contact kunt komen.