Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Na de forse nederlaag van afgelopen week stond vandaag de uitwedstrijd tegen Albatross uit Ugchelen op het programma. Dit is een tegenstander waar Warnsveldse Boys het moeilijk mee heeft in uitwedstrijden. Op 29 april 2018 stond de laatste ontmoeting tegen Albatross op het programma en deze wedstrijd eindigde toenmaals in 1-1.

De vraag in de eerste helft was dan ook of Warnsveldse Boys zich kon herstellen van de nederlaag van afgelopen week. De eerste grote kans van de wedstrijd was ook voor Warnsveldse Boys maar Jesper Nachtegaal vond de doelman op zijn weg. Albatross speelde ingezakt reactie voetbal en Warnsveldse Boys had daar erg veel problemen mee omdat het rondspelen van de bal zeker niet 100% nauwkeurig was. Warnsveldse Boys was duidelijk op zoek naar zelfvertrouwen om het voetbal te kunnen spelen wat zij beheersen. In de 21e minuut kwam Albatross op een 1-0 voorsprong door Julian Kirchoff. Warnsveldse Boys werd in de omschakeling verrast door een directe diepe bal waar uit Albatross kon scoren. Hierna gebeurde er in de eerste helft vrij weinig want er was geen bovenliggende partij en er werd slordig omgegaan door beide elftallen met het balbezit.

In de 2e helft moest Warnsveldse Boys uit een ander vaatje gaan tappen om tot een resultaat te kunnen komen. Met 2 nieuwe verse krachten met de namen Gijs Velthuis en Matthijs de Boer gingen de Warnsveldse Boys meer naar voren voetballen. De Warnsveldse Boys drongen Albatross ver terug op eigen helft maar verder dan mogelijkheden kwam het niet. De wedstrijd kantelde toen de keeper van Albatross, Marvin de Bont een zware overtreding maakte buiten zijn 16-meter gebied op Stijn Obdeijn. Met hoge intensiteit inkomen boven de enkel zonder intentie de bal te spelen en de scheidsrechter twijfelde geen moment en trok direct rood. Hierna werd Warnsveldse Boys iets dominanter op het veld waarna Gijs Velthuis na een goede loopactie werd aangespeeld door Stijn Obdeijn en de verdiende 1-1 op het scorebord bracht. De energie begon langzaam terug te komen in Warnsveldse Boys die op zoek gingen naar de volle winst. Na een goede actie van Gijs Velthuis op de achterlijn, werd er een voorzet gegeven die door de achterhoede vakkundig in het eigen doel werd verwerkt. De bevrijdende 1-2 stond op het bord in het voordeel van Warnsveldse Boys. Daarna ging Albatross nog alles of niets spelen om zo nog een punt in eigen huis te kunnen houden maar verder dan de lat kwamen de gastheren niet. De overwinning en drie punten werden meegenomen naar Warnsveld.

Van een berg vallen kan gebeuren maar uit een dal klimmen toont mentale weerbaarheid en passie. Een week na het debacle heeft Warnsveldse Boys de eerste stappen uit het dal gezet op weg naar de derby aankomende zaterdag, 2 november, tegen AZC op sportpark ‘t Braamveld in Warnsveld om 19.00 uur. Warnsveldse Boys nodigt u van harte uit voor deze derby, waarin weer veel passie en lef te bewonderen zal zijn en met uw steun zal de klim worden voortgezet.

Hier natuurlijk ook weer de link naar het altijd mooie fotoverslag van Suzanne Halfmouw