Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

De Warnsveldse Boys waren de laatste weken met een goede reeks bezig, 7 punten uit 3 wedstrijden is een prima resultaat voor een degradatiekandidaat. Vandaag stond de belangrijke uitwedstrijd tegen VIOD op het programma. De thuiswedstrijd was door de Boys met 3-1 gewonnen. Zij staan op gelijke hoogte met ons, dus deze 6 puntenwedstrijd moest gewonnen worden om afstand te kunnen nemen. In goed vertrouwen ging de ploeg dan ook richting Doetinchem.

Op een schitterend complex en met een stralend zonnetje stond VIOD ons op te wachten. Zij begonnen dan ook scherp aan de wedstrijd en wij helaas niet. Na 3 minuten kwamen wij al op een achterstand. De bal werd makkelijk ingeleverd en de man bij de tweede paal kon de bal makkelijk intikken, onze keeper was kansloos. Dan denk je dit kan gebeuren maar nu zullen ze toch wakker schrikken. Helaas er gebeurde weinig tot niets bij de Boys. Wij kwamen niet aan voetballen toe en VIOD koesterde (terecht) de 1 – 0 voorsprong. Een tweede goal kon eigenlijk niet uitblijven. De bal werd schitterend neergelegd bij hun spits (Victor Steinhouwer) en hij kon zijn 2egoal in dit duel aantekenen. De rust ging dan ook, volkomen terecht, in met een 2 – 0 achterstand.

In de rust werden er afspraken gemaakt en gezegd dat het anders moest. Het elftal werd op twee plekken gewijzigd. De Boys waren beter dan in de 1ehelft maar echte kansen leverde het nauwelijks op. De beste kansen waren en bleven voor VIOD. De kansen op 3 – 0 waren dan ook groter dan de kans op 2 – 1. De goed leidende scheidsrechter was nog genoodzaakt terechte gele kaarten te trekken. Ook dit is in niemands voordeel.

Al met al een verdiende nederlaag voor de Warnsveldse Boys. Zij kunnen beter en zij zullen dit ook moeten laten zien om degradatie te kunnen ontlopen. Hopelijk volgende week beter.

Volgende week, zondag 14 april, spelen wij om 14.00 uur thuis tegen Varsseveld. Ik hoef jullie niet uit te leggen hoe belangrijk deze wedstrijd voor de Warnsveldse Boys is. Wij rekenen weer op de steun van onze supporters en zullen er alles aan doen ze niet weer teleur te stellen.