Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Na de iets wat teleurstellende wedstrijd van afgelopen week gingen we na een goede trainingsweek richting laren voor de bekerwedstrijd tegen de Witkampers.

Aangekomen op het park leek het wel of ze de kantine voor ons los gemaakt hadden,want het was de enige wedstrijd die middag.

Met het ontbreken van drie spelers i.v.m. vakantie, en afwezigheid van enkele spelers door een schoolfeest, hadden we vandaag Obomwan Abraham uit de JO17-2 bij ons.

We begonnen best gretig aan de wedstrijd en creëerden binnen 4 minuten twee 100% kansen die met een beetje meer overzicht en overtuiging geleid zouden hebben tot een snelle en riante voorsprong.

Ondanks dat dit niet gebeurde bleven we de aanval zoeken en zetten we de tegenstander goed onder druk.

In de 16 minuut kregen we op de rand van de 16 meter een vrije trap. Mick nam zijn verantwoording en ging achter de bal staan. Een goed strak schot werd door de keeper over de goal getikt, helaas weer gaan goal.

Kort na deze vrije trap een laatste prima aanval uit een solo van Obomwan die de bal helaas naast het doel schoot.

Vanaf dit moment kantelede de wedstrijd en moesten we steeds vaker in de achteruit.

Het middenveld schakelde niet goed meer om waardoor er ruimte kwam voor de tegenstander om lekker te voetballen.

In de 26 minuut kreeg witkampers hun tweede corner. We waren gewaarschuwd vanuit de 1e corner dat de linksbenige speler de bal prima voor kon geven.

Zoals je vaker ziet bij corners volgt een ieder de bal en vergeet men de tegenstander. De mee gekomen verdediger kwam hierdoor helemaal vrij en kon ongehinderd binnen koppen. 1-0

Zoals gebruikelijk nemen we in de rust de punten door die niet lekker liepen en is iedereen gebrand op een goede 2e helft om de achterstand om te buigen.

In de eerste paar minuten van de tweede helft zien we hier iets van terug maar al snel neemt de tegenstander het heft weer in handen.

Vanuit een minder goed verdedigende actie mag de spits de 2-0 binnen schieten.

We zijn goed en wel weer aan het spelen als er op een vergelijke wijze kinderlijk eenvoudig de 3-0 binnen wordt getikt.

Ondanks dit blijven we wel hard werken om iets terug te doen. Echter in de 10 minuut wordt Mick door twee tegenstanders tegengehouden en fluit de scheidsrechter, echter Mick wil de bal wegtrappen maar raakt hierbij een tegenstander,

De scheidsrechter ziet dit als natrappen en stuurt Mick met rood van het veld. Nu staan de dus met 10 man op het veld en zal het nog lastiger worden iets terug te doen.

We moeten nu risico nemen en halen er een verdediger uit, zetten er een middenvelder bij waardoor we achterin 1 op 1 gaan spelen.

We moeten nu uit een ander vaatje tappen en zetten nogmaals de schouders eronder. Nino wordt op het middenveld ten val gebracht en krijgen we een vrije trap. Nino ziet Tijl vrij staan, speelt de bal waarna Tijl deze aanneemt, naar binnen draait en uithaalt. Ditmaal is de keeper kansloos en staat het 1-3.

Je hoopt dat er hiermee een kantelpunt ontstaat maar deze bleek van korte duur. Uit een aanval van de Witkampers worden onze verdedigers eenvoudig uitgespeeld en mogen ze de 4-1 binnen tikken.

Kort voor tijd staan we ineens weer op 10 tegen 10 nadat hun aanvoerder geel kreeg omdat hij de bal niet wilde pakken. ”Tijdrekken volgens de scheidsrechter”

De 5-1 ontstaat na een fout van Stefan die bij de cornervlag de bal probeert binnen te houden “in plaats van over de lijn te tikken”. De mee gelopen tegenstander ontfutselt hem de bal, geeft voor waarna een speler de bal in het lege doel koppen.

Kort hierna fluit de scheidsrechter af en liggen we mijn inziens onnodig uit de beker, daar hier vandaag veel meer te halen was geweest als we de eerste twee kansen benut hadden.

Aan de hand van een app van Wilma ( moest de was doen) bleek in ieder geval dat we wel hard gewerkt hadden, want diverse tenues waren voorzien van een flinke laag blubber uit laren en moesten zelfs twee keer in de wasmachine.

Aankomende week geen wedstrijd daar AZC uit de competitie is gestapt.

Prima moment om pijntjes te laten herstellen en voor anderen om aan hun fitheid te werken.

Man off the match: Pepijn Hekkelman