Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Jammer maar helaas, de Warnsveldse Boys zijn gedegradeerd. Vandaag stond de wedstrijd tegen DVC26 uit Didam op het programma. Zij hadden 3 punten meer dan ons en een veel beter doelsaldo. Voor ons was dan ook duidelijk dat alleen winst ons kon helpen in de strijd tegen degradatie.

De wedstrijd begon gelijkwaardig met weinig echt uitgespeelde kansen. Na ongeveer 30 minuten spelen kwam de bal bij Jelger Ruikes terecht op de rand van het strafschopgebied. Met een goed geplaatst schot verdween de bal in de rechterbenedenhoek, 0 – 1 voor de Boys. Een prachtige goal die ook onze trouwe supporters vertrouwen gaf in een goede afloop. DVC26 werd sterker en in de 42eminuut tekende zij de gelijkmaker aan 1 – 1. De rust ging in met deze stand, dus alles was nog mogelijk. Omdat AZC geen partij was (gelet op het scoreverloop) voor Eendracht, zij stonden 1 punt boven ons, werd de druk bij onze jongens nog groter. Er moest gewonnen worden!

Na rust begon DVC26 sterk. Om zij moesten natuurlijk winnen om de aansluiting te behouden. In de 51eminuut resulteerde dit in een 2 -1 voorsprong. De Boys moesten, zoals te vaak in dit seizoen, weer uit een achterstand terugkomen. Dit lukte ze niet en in de 63eminuut werd de wedstrijd beslist 3 – 1. Een prachtige goal en onhoudbaar voor onze Erik. Dat beide keepers na deze 3 – 1 de kans kregen zich te onderscheiden was leuk maar wij kwamen er niet verder mee. Er waren volop kansen op de 3 -2 maar ook op de 4 – 1. De wedstrijd had zomaar in 8 – 7 kunnen eindigen. De winst voor DVC26 was echter terecht. Ook zij zijn nog niet veilig en moeten volgende week winnen om de nacompetitie te ontlopen. Orion is deze week kampioen geworden en gepromoveerd naar de 1eklasse. Beide teams gefeliciteerd en DVC26 veel succes volgende week.

Wij sluiten volgende week ons verblijf in de 2eklasse af met de wedstrijd tegen Spero. Tevens nemen wij dan afscheid van Erik Wijnbergen (hij gaat naar Longa, hoofdklasser) een geweldige  promotie voor een geweldige keeper. Kiefer Duits en Kylion Stelder gaan ons verlaten en gaan proberen vv De Hoven naar een hoger niveau te brengen. Jongens bedankt en veel succes volgend jaar.

Wij willen onze supporters bedanken voor de geweldige steun en hopen jullie zondag nog de hand te kunnen schudden. Wij sluiten de competitie al met een feestje want, ondanks alles, zijn we trots op onze jongens (en dames natuurlijk) en diegene die het 1eteam hebben geholpen. Ook Olaf, Michel, Jeroen en de medische staf bedankt voor jullie geweldige inzet. Volgend jaar gaan we weer voor een feestje en daar zou een kampioenschap prima in passen.

Het fotoverslag is natuurlijk weer te bekijken!