Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Zondagmiddag 14.00 uur is de wedstrijd tussen Warnsveldse Boys en Diepenveen begonnen met 1 minuut stilte ter nagedachtenis van onze oud- en erevoorzitter de heer Ber Boersbroek. 

Het was een middag met 2 hoofdrolspelers. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter pakte Dennis als een wervelstorm de hoofdrol. En deze hoofdrol heeft hij vastgehouden tot het einde en er was geen bal waar Dennis geen invloed op heeft uitgeoefend gedurende de volledige 90 minuten. Warnsveldse Boys had veel moeite met de omstandigheden en Diepenveen kon met zijn fysieke inbreng meer controle krijgen op het spel de eerste helft. Er werden door beide teams weinig kansen gecreëerd.  Warnsveldse Boys kreeg wel een aantal mogelijkheden. In de 29e minuut werd de score opengebroken door Bart Spijkers. Na een steekpass van Matthijs de Boer werd de bal zakelijk tegen de touwen gewerkt door de Warnsveldse Boys spits. Diepenveen ging op jacht naar de gelijkmaker en dat was met verzorgd voetbal en Dennis niet eenvoudig. In de 40e minuut kregen de Warnsveldse Boys de bal niet weg uit hun eigen 16 meter gebied met als gevolg dat de Diepenveen deze gouden kans niet onbenut lieten en de 1-1 stond op het scorebord bij de rust. 

Na de rust werd het steeds lastiger om verzorgd en goed voetbal te spelen. De tweede helft ken eigenlijk maar 2 momenten die de wedstrijd hebben beslist. Na een voorzet van de linksbuiten van Diepenveen bleef de bal hangen in het doelgebied van Warnsveldse Boys. Gijs Velthuis dacht de bal te kunnen koppen maar de bal kreeg een ander contact punt …. zijn arm en dus kon de scheidsrechter niets anders dan een penalty geven aan Diepenveen. De penalty werd door de Warnsveldse Boys keeper Lars Metselaar waanzinnig goed gestopt waardoor de 1-1 op het bord bleef staan en Warnsveldse Boys waren ontsnapt aan een achterstand. Warnsveldse Boys ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de drie punten maar verzorgd en goed voetbal spelen was deze middag met Dennis een beste opgave. Echter in de 87e minuut maakt Bart Spijkers zijn 2etreffer van de middag na een pass van Matthias Hoorn. Diepenveen ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker maar verder dan de zoektocht kwamen de gasten uit Diepenveen niet zodat Warnsveldse Boys na een moeizame wedstrijd de 3 punten in eigen huis hielden en aansluiting houden bij de bovenste plaatsen. Man of the Match vanmiddag was de penalty Killer Lars Metselaar die op een belangrijk moment Warnsveldse Boys in de wedstrijd hield zodat Bart Spijkers even later de klus kon afmaken.

Volgende week zondag hebben de heren een weekend rust waarna op 1 maart de zware uitwedstrijd tegen Epe wacht op de mannen van Warnsveldse Boys. Epe is de trotse koploper en een lastige vesting om te nemen.

Bekijk natuurlijk ook het foto boek van deze wedstrijd! Natuurlijk weer gemaakt door Suzanne Halfmouw.