Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Voor vandaag stond de wedstrijd tegen DCS uit Zevenaar op het programma van de Warnsveldse Boys. De eerste wedstrijd hadden wij, tegen een sterke tegenstander die dan ook de 1eperiode heeft gewonnen, met 3-0 verloren. Zij zijn dan ook een van de betere ploegen in deze klasse en doen/deden nog volop mee aan de top.

In de 1ehelft ging de wedstrijd gelijk op. DCS is een technisch zeer vaardige ploeg en wij konden door veel wilskracht en strijd ons meten met ze. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld wat natuurlijk ook zorgde voor onnauwkeurigheid. Beide ploegen hadden moeite hun voorwaartsen goed aan te spelen. DCS was gevaarlijk met hun goede passes van achteruit, de verdediging van de Boys stond echter als een huis en gaf weinig “echte” kansen weg. De rust ging dan ook in met een terechte 0-0 stand.

Je kon bij de Warnsveldse Boys zien dat het geloof terug is en dat het vertrouwen in eigen kunnen sterk gestegen is. De strijd ging onverminderd door en in de 60eminuut maakte Cas Lankhorst (1ejaars A) een prachtige goal. Hij schoot de terugkomende bal zeer mooi en beheerst in, 1-0 voor de Boys. Net als in de vorige wedstrijd gebeurde het dat er in de volgende minuut de 2-0 op het bord kwam te staan. Kevin van Kooij begon aan een solo en rondde dit prachtig af. Binnen 2 minuten 2x scoren is natuurlijk een geweldige luxe. DCS moest nu nog meer risico’s nemen en met de nodige wissels probeerden zij alsnog iets te forceren. Petje af echter voor onze Boys, want met alles wat zij hadden werd er gestreden om de punten. Ondanks deze strijd was het een faire wedstrijd die uitstekend werd geleidt door scheidsrechter Hoffman uit Haaksbergen. Wij moeten de KNVB een compliment maken voor de uitstekende, vaak jonge, scheidsrechters in deze klasse. Een geweldige luxe voor alle teams.

Doordat onze “nieuwe” trainers Olaf de Ruijter en Michel Oudenampsen onze jongens fysiek sterk aan de tand hadden gevoeld deze week was er voldoende zelfvertrouwen bij de Boys om de 90 minuten er vol voor te gaan. In de stand kwam geen wijziging meer en door deze 3 punten hebben de Warnsveldse Boys de laatste plaats verlaten. Hopelijk kunnen ze deze stijgende lijn vasthouden, 7 punten uit 3 wedstrijden. Dit geeft ze het nodige vertrouwen.

Volgende week moeten we uit naar VIOD, deze ploeg staat gelijk met ons dus het belang van deze wedstrijd is duidelijk. Hopelijk kunnen de Warnsveldse Boys de ingeslagen weg voortzetten en komen we met de 3 punten terug naar Warnsveld, 10 punten uit 4 wedstrijden klinkt goed.