Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Verzoek tot alertheid gelet de onlangs geconstateerde besmettingen op de basisscholen in onze regio.


Beste ouders, trainers en junioren, 
Gelet op het aantal besmettingen op de basisscholen in onze gemeente, vragen wij jullie aandacht voor het volgende.Als club volgen wij de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM. Dat betekent dat kinderen die niet mogen voetballen als er bijvoorbeeld vanuit school verplichte quarantaine is. Dat geldt ook voor huisgenoten, zoals broertjes en zusjes.
Waarom is dit zo belangrijk?De periode tussen het moment dat we besmet raken en dat we klachten krijgen ligt rond de 5 tot 6 dagen. De incubatietijd van COVID-19 ligt tussen de 2 en 14 dagen.Alleen samen kunnen we onze verantwoordelijkheid nemen om besmettingen binnen onze teams en club te voorkomen. We willen immers niet dat de club moet besluiten om hele teams niet te laten voetballen.
Voor de volledigheid nog even de landelijke lijn. De meest voorkomende klachten bij COVID-19 zijn:

  • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verhoging of koorts
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Wat wordt mij gevraagd?Wees alert! Heb jij of heeft jouw kind milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius, heb je of heeft jouw kind plotseling verlies van reuk of smaak, maak dan een afspraak bij de GGD voor een test en blijft thuis / houd jouw kind thuis tot de uitslag bekend is. En ga zelf en laat jouw kind dus ook niet sporten.Alleen zo voorkomen we dat het virus zich ook binnen onze mooie club kan verspreiden. Dank voor de samenwerking. Samen zijn we de Boys. 


Bestuur Warnsveldse Boys