Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Dat in deze fase alle wedstrijden belangrijk zijn zal voor iedere voetballiefhebber duidelijk zijn. Dus ook deze wedstrijd tegen Quick 1888 was voor de Warnsveldse Boys belangrijk. Zij stonden drie punten voor op ons en bij winst zou wij de zaak in evenwicht kunnen trekken en zouden wij wat meer afstand kunnen nemen van de ploegen die onder ons staan.

In de warming-up bleek helaas dat onze stofzuiger en alleskunner Daniël Righard (vorige week net gehuldigd voor zijn 250ewedstrijd) niet mee kon doen. Altijd jammer dat je een belangrijke speler vlak voor de wedstrijd niet kunt opstellen en je het elftal moet omzetten. Cas Lankhorst (hersteld) nam zijn plaats in. In verband met personele problemen sloten deze week twee oudgedienden (Marc Hasper en Danny Rotman) bij de ploeg aan. Beide hebben deze wedstrijd gespeeld en het prima gedaan. Het is fijn dat er mensen klaar staan om het 1eteam en de vereniging te helpen.

De wedstrijd verliep stroef van beide kanten. Veel balverlies (spanning?) en bijna tot geen kansen voor beide doelen. Quick 1888 heeft enkele vaardige spelers die het spel probeerden naar hun hand te zetten. In de 33eminuut kwam een lange bal terecht bij Irvan Smajic die, goed gebruik maakte van zijn lichaam, de 1 – 0 kon aantekenen. De teleurstelling bij de Boys was groot, de druk werd wat opgevoerd maar echt grote kansen kwamen er niet. In de 45eminuut kwam Stijn Obdeijn (weer hij) in de 16 meter aan de bal en wist hij, ondanks dat een tegenstander in zijn nek hing, de 1 – 1 binnen te werken. De rust ging dan ook in met deze terechte stand.

In de 2ehelft was Quick 1888 de betere ploeg en kregen ze ook kansen. De grootste kans kreeg echter de Boys in de 79eminuut. Tom Boeve stormde het strafschopgebied in maar miste helaas deze grote kans. Uit een van de tegenaanvallen werd in de 81eminuut de 2 – 1 binnengeschoten door wederom Irvan. Dus in plaats van 1 – 2 was het nu 2 – 1 en moesten wij wederom terugkomen. De tijd was echter te kort om de achterstand ongedaan te maken. De teleurstelling was dan ook groot n het laatste fluitsignaal, vooral omdat de concurrenten wel punten hadden gehaald. 

De Warnsveldse Boys weten waar ze aan toe zijn en uit de laatste drie wedstrijden zullen punten gehaald moeten worden om rechtstreekse, of misschien zelfs de nacompetitie, te ontlopen. De groep heeft de laatste weken laten zien dat ze het kunnen en met dit zelfvertrouwen moet het mogelijk zijn de nodige punten binnen te halen. De tijd dringt maar het is mogelijk.

Op zondag 12 mei spelen wij thuis tegen Concordia Wehl. Onze trouwe supporters waren er ook weer in Nijmegen en hopelijk zijn ze er ook weer thuis tegen Concordia. De Warnsveldse Boys hebben alle steun nodig om degradatie te ontlopen.