Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Op een heerlijke regenachtige zondagmiddag stond de competitiewedstrijd van de Warnsveldse Boys op het programma tegen Overwetering uit Olst. De eerste wedstrijd hadden de Warnsveldse Boys afgelopen week winnend afgesloten in en tegen Brummen met 3-2. Maar zondag wachtte een andere tegenstander want Overwetering had zijn eerste wedstrijd ook gewonnen met 7-1 tegen KCVO.

Dat de gasten vroeger waren opgestaan dan de Boys, werd pijnlijk duidelijk in de 3e minuut toe uit een corner de 0-1 ongelukkig werd binnen geschoten door een Warnsveldse Boys speler. Op dat moment waren de Warnsveldse Boys een paar minuten even de balans kwijt, maar namen daarna de volledige controle over de eerste helft door goed snel en zeer nauwkeurig positiespel waarin de bal in hoog tempo werd rond gespeeld. In de 21e minuut resulteerde dat in een verdiende gelijkmaker door Jesper Nachtegaal 1-1. De voorbereiding tot dit doelpunt kwam voort uit het feit dat het elftal collectief druk ging zetten op de tegenstander rond het 16 meter gebied. Gedurende de gehele eerste helft hebben de Warnsveldse Boys gedomineerd door verzorgd goed voetbal waar veel durf, passie en lef vanaf straalde. Dat werd ook beloond in de 42e minuut toen Stijn Obdeijn na een pass van Jesper Nagtegaal de verdiende 2-1 voorsprong op de borden bracht. De 2-1 voorsprong werd ook mee de rust ingenomen. Op basis van het vertoonde spel was de 2-1 een terechte voorsprong omdat de Warnsveldse Boys goed en verzorgd voetbal hebben gespeeld waarin middels een goede verzorgde opbouw de tegenstander weinig tot niets had in te brengen.

In de 2e helft was in het begin hetzelfde beeld te zien. Warnsveldse Boys die met verzorgd voetbal, de kansen kreeg maar de score niet verder kon uitbouwen. Heel langzaam kwam Overwetering terug in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. Maar er is een ongeschreven wet in de voetbalwereld en die luidt:” Als je niet tot scoren komt ondanks veel kansen dan gaat jouw tegenstander dat vanzelf wel een keer doen”. En zo geschiedde ook op het sportpark ’t Braamveld en maakte uit het niets, Overwetering met een afstandschot van buiten de 16 meter de 2-2. Warnsveldse Boys drong nog wel aan om de winnende treffer te maken maar kwam helaas niet meer tot scoren. Op basis van het veldspel was het gelijkspel zuur maar in het proces van het ontwikkelen past het vallen en opstaan van jonge spelers heel goed.

Volgende week speelt Warnsveldse Boys de thuiswedstrijd tegen KCVO op sportpark ’T Braamveld in Warnsveld om 14.00 uur. De wedstrijd staat nog niet in de VVV agenda, maar mocht u onder het genot van een kop koffie op zoek zijn naar een wedstrijd met veel passie, lef en durf dan bent u van harte welkom. Winnen en verliezen doen we samen maar plezier beleven ook !