Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Beste mensen,

Het aantal coronabesmettingen nemen heel hard toe en dit heeft geresulteerd in nieuwe maatregelen die vanaf zondag 28 november landelijk van toepassing zijn.

Kort samengevat heeft het kabinet besloten dat, met uitzondering van supermarkten en winkels in levensmiddelen, vanaf 17 uur ´s middags tot 5 uur ´s morgens Nederland op slot gaat. Dat er wat moest gebeuren is helder ofschoon we niet hadden verwacht dat deze maatregel ook voor de buitensport doorgevoerd zou worden. Concreet betekent het dat er niet getraind mag worden na 17 uur maar dat vooralsnog de wedstrijden nog wel doorgaan. Dit kan natuurlijk niet lang goed gaan want niet trainen zal gaan leiden tot meer blessures bij wedstrijden.

KNVB heeft een verzoek bij het kabinet ingediend om de maatregel niet van toepassing te laten zijn voor amateurvoetbal. Als dit zou worden toegestaan is het logisch dat dit voor alle buitensport van toepassing zou zijn. Onze inschatting is dat het kabinet geen uitzondering zal gaan maken ofschoon we dit wel toejuichen. Sporten is en blijft gezond zeker in de buitenlucht!

Er ligt nu de nodige druk vanuit het amateurvoetbal bij de KNVB om de winterstop te vervroegen en vanaf komend weekend alle wedstrijden te verplaatsen tot na de winterstop.

Wij wachten voornoemde ontwikkelingen af en zijn in samenwerking met de Technische Commissie aan het kijken wat er binnen de kaders nog wel mogelijk is om trainingen te verzorgen voor de jeugd maar waar mogelijk ook voor het seniorenvoetbal. 

Zonder tegenbericht zal er dus voorlopig niet meer getraind worden. 

Afsluitend hopen wij dat jullie blijven meewerken voor het naleven van basisregels en genomen maatregelen. Wij hopen van harte dat alle landelijke en lokale maatregelen bijdragen aan het onder controle krijgen van het coronavirus. 

“Samen lukt ‘t, dat is waarin wij geloven”.

Bestuur Warnsveldse Boys

Wilma, Hans, Erik en Bas