Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Vandaag stond de wedstrijd tegen Concordia Wehl op het programma. Een ploeg die op de 4eplek staan en een goede ploeg hebben. De belangen voor ons waren duidelijk, alleen bij winst zouden wij er zeker van zijn dat wij niet nog verder zouden afglijden.

Dat werd in de wedstrijd echter niet duidelijk. We begonnen slap en onder de pressie die Concordia ons oplegde kwamen wij geen moment onderuit. Zij hadden vanaf de 1eminuut de wedstrijd stevig in handen. Ons middenveld kwam handen en voeten tekort om hen te stoppen. Hierdoor kwam onze verdediging onder grote druk te staan en werden onze mensen voorin niet bereikt. Het was jammer om te zien maar veel van onze spelers haalden niet het niveau wat nodig is om degradatie te ontlopen. Misschien zit er niet meer in maar daar willen wij nog niet aan.

Hun grote man, naast diverse andere goede spelers, was vanmiddag Niels Meyer. In de 20eminuut maakte hij dankbaar gebruik van een fout van ons back en scoorde hij beheerst 0 – 1. Een paar minuten later werd hij volkomen vrij gelaten bij de tweede paal en wist hij de bal perfect binnen te koppen 0 – 2. Onze trainer greep in en wisselde een speler in de hoop meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit lukte niet en vlak voor rust werd het zelfs 0 – 3 door een afgeketst schot van wederom Niels. We kregen wat kleine kansen, uit een corner en een kopbal, maar dan lukt ook niets.

In de rust zijn er pittige woorden gewisseld in de kleedkamer bij de Boys, terecht. Na rust stond er dan ook een ander Warnsveld. Natuurlijk liet Concordia de teugels wat vieren maar de vraag was terecht waarom wij in de eerste helft dit niet hebben kunnen opbrengen. Er kwamen ook kansen. De kans op 1 – 3 was groter dan de kans op 0 – 4. Zoals het vaak in zulke wedstrijden gaat werd  was het echter weer Niels die op een wat gelukkige wijze de 0 – 4 liet aantekenen. De wedstrijd was al lang gespeeld maar nu kregen wij grote kansen om wat aan de score te doen. Dan lukte ook niet echt meer en de kansen werden niet verzilverd. De eretreffer kwam er alsnog en wel op een hele fraaie wijze. Jesse Bickes speelde zich schitterend vrij en schoot de bal prachtig in de verre hoek 1 – 4. De kansen bleven komen maar wij hebben nooit aanspraak kunnen maken op één punt.

Wij wensen Concordia veel succes in de 3eperiode en misschien wel in de nacompetitie. Wij zullen, om degradatie te voorkomen ons moeten bezinnen en proberen de laatste twee wedstijden tegen DVC26 en Spero in winst om te zetten. Met 6 punten moet het mogelijk zijn rechtstreekse degradatie te ontlopen en kunnen wij ons gaan opmaken voor de nacompetitie.

De sfeer in de kantine en buiten was, ondanks de nederlaag, zeer gezellig want ons 1edamesteam is kampioen geworden en gepromoveerd. Dames van harte gefeliciteerd en voor ons zijn jullie de sportploeg van het jaar.