Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Warnsveldse Boys ( uitkomend in de 3e klasse) is door naar de kwartfinale in de Achterhoekcup, nadat ze op sensationele wijze de 4e divisieclub AZSV uit Aalten hebben verslagen.

Voordat de ploeg uit Warnsveld ook maar besefte dat de wedstrijd al was begonnen, keek het al tegen een 0-1 achterstand aan. In de 25e seconde was het Benjamin Roters die zijn ploeg op een snelle voorsprong bracht.

Warnsveldse Boys liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en wist zich prima staande te houden. AZSV kreeg meerdere kansen in de 1e helft maar wist deze niet te benutten, door goed keepwerk van Warnsveld goalie Erik Wijnbergen, maar ook verdedigend stond het als een huis aan Warnsveldse zijde.

De kans op de gelijkmaker door Matthijs de Boer, maar deze zag zijn schot op de lat belanden.

Een 0-1 ruststand gaf de Boys voldoende vertrouwen dat ze op de juiste manier aan het spelen waren en dit was in de 2e helft wederom goed zichtbaar. AZSV kon de voorsprong niet uitbreiden en moest toezien hoe Matthias Hoorn in de 70e minuut de gelijkmaker in het net schoot, onder luid gejuich van het aanwezige thuispubliek, dat werd getrakteerd op een zeer vermakelijke, energievolle en sportieve wedstrijd.

In de 84e minuut dan toch een score voor AZSV maar deze werd door de (neutrale) grensrechter afgekeurd wegens buitenspel.

Warnsveldse Boys hield uitstekend stand, eindstand 1-1. Bij de Achterhoekcup betekend een gelijke stand dat shoot-outs moeten bepalen wie de winnaar gaat zijn. (Een shoot-out is een één op één duel tussen een speler en keeper, waarbij de speler start vanaf de cirkel van de middenlijn en pas binnen het 16 meter gebied mag scoren. De keeper mag het 16 meter gebied niet uit. De serie bestaat uit 5 shoot-outs per team).

Voor Warnsveld schoten Hidde broer en Djelano Noordman raak en maakte keeper Erik zich onsterfelijk door maar liefst 3 shoot-outs te stoppen. Het beslissende punt lag in handen van Thom Boeve, bij een score zou zijn team zich plaatsen voor de kwartfinale. Thom hield het hoofd koel en op fantastische wijze kwam hij langs de keeper en schoot de bal in het net. Een schitterende teamprestatie met een verdiend resultaat voor de ploeg van Michel Feukkink, die zich kan opmaken voor de kwartfinale van de Achterhoekcup.