Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Zondag 27 september 2020 stond de 2e wedstrijd van de competitie op het programma. De tegenstander was Robur et Velocitas uit Apeldoorn. Vorig seizoen was dat een moeilijke uitwedstrijd tegen een goed voetballende ploeg met kwaliteiten. Los van het feit dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst werd Warnsveldse Boys in Apeldoorn hard met de neus op de feiten gedrukt.

Direct vanaf het begin liet Robur et Velocitas zien dat het voor een gevecht om de punten wilde aangaan. De eerste 10 minuten van de wedstrijd was er nog een redelijke balans in de wedstrijd maar langzaam begonnen de gastheren uit Apeldoorn de Boys steeds verder terug te dringen. Het onder druk houden door Robur Et Velocitas resulteerde in de 1-0 in de 18e minuut voor de gastheren. De druk op de Boys bleef hoog en in de 27e minuut werd de 2-0 ook afgekeurd naar aan aanvallersfout op de keeper van de Boys. De Boys hadden het moeilijk om hun eigen spel te kunnen spelen maar kwamen door een slimme en snel genomen corner in de 35e minuut op 1-1 door Jesper Nachtegaal na de assist van Cas Lankhorst. In de 42e minuut kregen de Boys op de helft van de gastheren een vrije trap. De pauze in met 1-1 of wellicht een voorspong zou prettig zijn geweest maar de vrije trap werd een omschakel moment en voor er geknipperd kon worden met de ogen stond er 2-1 voor Robur et Velocitas op het scorebord. Dit was tevens de rust stand.

In de 2e helft was het een open gevecht waarbij de Boys op zoek gingen naar de gelijkmaker en Robur et Velocitas naar de 3-1. In de 77e minuut was Cas Lankhorst dicht bij de gelijkmaker maar hij kreeg de bal niet tussen de palen en onder de lat. In de 88e minuut kreeg Robur et Velocitas een strafschop, die feilloos werd binnen geschoten zodat de eindstand van 3-1 in het voordeel van Robur et Velocitas op de borden en in de boeken kwam te staan.

Vandaag is er niets aan te merken op de winst van Robur et Velocitas. In het groepsproces is de fase van verantwoordelijkheid nemen en zelfreflectie de basis voor een efficiëntere samenwerking het leerproces, waar de jonge spelersgroep van de Boys nog stappen in moet gaan maken. Volgende week wacht de Boys in een thuiswedstrijd de volgende uitdaging als Overwetering op bezoek komt in Warnsveld. Nieuwe week nieuwe kansen.