Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Vrijdag 30 december jl. vond, onder grote publieke belangstelling, voor het eerst sinds jaren weer een zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd van 8 tot 19 jaar plaats in de Hanzehal in Zutphen. Dit toernooi werd georganiseerd door de voetbalverenigingen AZC, Be Quick, De Hoven en onze Warnsveldse Boys. In totaal deden zo’n 475 spelers, verdeeld over ca. 55 teams mee aan het toernooi. Ook deden enkele Oekraïense vluchtelingen in de leeftijd van 9 tot 11 jaar mee. Deze kinderen werden verdeeld onder de teams van de Warnsveldse Boys en Be Quick. We kregen later te horen van deze Oekraïense kinderen dat ze het als een feest hebben ervaren. Nou daar doe je het dan toch voor!!

Al met al kan gezegd worden dat het een prachtig toernooi was, waarin de spelers zich prima hebben vermaakt. De kleinsten vonden het best spannend allemaal, maar kwamen toch met een lachend gezicht het veld af.

Als Warnsveldse Boys mogen we best trots zijn over de behaalde resultaten. Het toernooi was opgedeeld in 8 leeftijdsgroepen. De Warnsveldse Boys wisten er 3 als winnaar af te sluiten, namelijk de leeftijdsgroep 10/11-jarigen, de leeftijdsgroep 12-jarigen (waarbij het 1e  team en het 3e team van de 12-jarigen van de Warnsveldse Boys in de finale stonden) en de leeftijdsgroep JO-19 (prestatie-teams). Dat dit JO-19 prestatie-team gewonnen heeft mag zonder schroom een topprestatie worden genoemd, want het ging er behoorlijk fanatiek aan toe. De winnende teams kregen allemaal een taart. Als Warnsveldse Boys mogen we onze prijzen met deze talentvolle leeftijdsgroepen.

En waar we ook trots op mogen zijn, zijn de vrijwilligers die het toernooi mogelijk hebben gemaakt. De Warnsveldse Boys heeft hierin op een grote rol gespeeld. Naast de organisatie-commissie waren er 3 jongens van de Warnsveldse Boys, te weten Luca Duschka, Morris Jansen en Sam Reijenga die een dag van tevoren al aanwezig waren om de speelvelden in te richten. Gedurende de hele wedstrijddag hielden ze een oogje in het zeil, door o.a. meerdere wedstrijden te fluiten. Naast deze 3 jongens, waren er nog meer vrijwilligers van de Warnsveldse Boys in touw. Met de kans dat ik er een paar vergeet wil ik, naast de aanwezige enthousiaste  begeleiders/ouders, even een aantal noemen. Namelijk Mark Rehorst (hield in de ochtend de gehele onderbouw in de gaten), Dimitri Wichers (als begeleider van de 3 12-jarigen teams), Tijn ten Bloemendaal (als scheidsrechter), Gerrit Rensink (als fotograaf) en onze hoofdtrainer Michel Feukkink. Michel was speciaal gevraagd om de meest pittige wedstrijden van leeftijdsgroepen 16-17 jarigen en JO-19 te fluiten.

En dat is hem goed afgegaan. Jongens, dank voor jullie inzet. En… ze willen allemaal volgend jaar weer meedoen.

Ook nog een compliment aan alle spelers van de Warnsveldse Boys die deelnamen aan het toernooi. Na afloop van het toernooi moesten de kleedkamers opgeruimd worden. Daarbij bleek dat de kleedkamer van de Warnsveldse Boys het meest netjes was achtergelaten.

Tenslotte wil ik Marcel Zonnebelt (als sponsor Groente Fruit) bedanken die, om de jeugd ook gezond te laten eten, voor appels en mandarijnen had gezorgd.

Aan het eind van 2023 willen we weer een oudejaarstoernooi organiseren, wellicht met nog meer teams en misschien ook voor senioren. Daarover worden jullie tijdig op de hoogte gesteld. We zullen dan nog meer handjes nodig hebben.

namens de organisatie-commissie,

Jan Hulst