Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Beste……..,                                                                                              

Graag willen wij u uitnodigen voor een kennismaking met OldStars walking football in Zutphen. Misschien kent u deze tak van sport, van oorsprong een Britse spelvorm en inmiddels al tien jaar in Nederland zijn er nu ruim 300 OldStars walking football clubs en ruim 4000 beoefenaars actief.

De KNVB helpt en ondersteunt met initiatieven bij het oprichten van een OldStars walking football club in heel Nederland. (zie informatie op de site van de KNVB)

OldStars walking football is een nieuwe voetbal vorm voor 60–plussers.

Er wordt gespeeld op een kwart veld, waarbij je niet mag rennen en altijd één voet op de grond blijft. Snelwandelen is dus toegestaan! Daarnaast zijn er geen slidings, geen fysiek contact en mag de bal niet boven heuphoogte komen.

Het tactisch aspect van voetballen krijgt een nieuwe dimensie: het aanspelen van de bal in de voeten in plaats van in de loop en het vrijlopen zijn veel belangrijker. Dankzij walking football kun je ook op ”latere leeftijd”  heel lang van voetbal blijven genieten.

In Zutphen hebben de voetbalverenigingen Warnsveldse Boys en FC Zutphen inmiddels al ruim een jaar een OldStars walking football team. FC Zutphen speelt op woensdagochtend en Warnsveldse Boys op vrijdagavond en je kan zelfs bij beide clubs spelen!

Bent u nieuwsgierig en wilt u kennis maken met deze sport, dan nodigen wij u graag uit

op woensdagochtend 28 april bij FC Zutphen of vrijdagavond 30 april bij de Warnsveldse Boys. Er wordt gestart op woensdag 10.00 uur en vrijdag om 19.30 uur. Naast koffie en een hartelijk welkom krijgt u van ons alle informatie en……..als u voetbalschoenen meeneemt, kunt u altijd meespelen en de sfeer proeven van het spel.

(mocht u op deze data verhinderd zijn, bent u uiteraard op een andere woensdagochtend of vrijdagavond van harte welkom)

Wij hopen u op één van deze dagen te mogen ontvangen.

Met sportieve groet, namens FC Zutphen en Warnsveldse Boys

Evert Koster en Gerard Geerken. 

Voor informatie: 

FC Zutphen : Evert Koster  0650211621   evert.koster@fczutphen.nl,

Warnsveldse Boys : Gerard Geerken  0640135898   geerkengh@gmail.com

Locaties:

FC Zutphen                : Meijerinkpad 1 Zutphen 

Warnsveldse Boys  : Sportpark ’t Braamveld Veldesebosweg 30 Warnsveld