Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Vandaag stond de laatste wedstrijd op het programma, thuis tegen Spero. In onze klasse waren er maar twee zaken duidelijk voor de laatste speeldag. Orion was de terechte kampioen en wij waren helaas gedegradeerd. Verder was er nog van alles mogelijk, de 3eperiode moest nog beslist worden, Spero had nog 1 punt nodig om zeker te zijn van deze nacompetitie en zelfs AZC en Vorden waren nog niet zorgenvrij. Bij verlies dreigde de nacompetitie. Het is m.i. vrij uniek dat op de laatste speeldag en nog zoveel kon gebeuren.

Spero, onder leiding van onze oud-trainer Barten, had de eerste wedstrijd van ons gewonnen en wilde natuurlijk graag het benodigde puntje bij ons meenemen om zeker te zijn van de nacompetitie. De Boys konden vrijuit voetballen en dat was ook te zien. Er werd met veel inzet gespeeld en de drie spelers die ons gaan verlaten (Erik naar Longa en Kylion en Kiefer naar de Hoven) stonden natuurlijk in de basis. Spero heeft een paar goede spelers en ook die zorgden voor de nodige dreiging. Aan beide kanten waren er kansen en in de 20eminuut kwam Spero op een 0 – 1 voorsprong. De bal werd van dichtbij hard ingeschoten. De Boys bleven echter voetballen en in de 30eminuut kon Kylion Stelder de bal beheerst intikken. Fijn dat hij na 1 jaar afwezigheid (kruisband) in zijn laatste wedstrijd voor de Boys toch nog kon scoren. We bleven de betere ploeg en in de 44eminuut scoorde Jesse Bickes op fraaie wijze de 2 – 1. We konden dus met een voorsprong de rust opzoeken.

In de rust moest Sjoerd gewisseld worden (hamstring) en hij werd vervangen door Thom. De Boys bleven de betere ploeg en in de 69eminuut scoorde Matthijs de Boer zijn 1egoal in het eerste van de Boys. Op zijn karakteristieke manier knalde hij de bal met een harde droge knal in het doel. De keeper van Spero heeft de bal waarschijnlijk niet gezien. Wij en ook Spero kregen hierna de nodige kansen. Spero benutte in de 80eminuut een kans en kwam hiermee op 3 – 2 . Kylion en Kiefer kregen een publiekswissel en werden vervangen door Cas Lankhorst (talent van het jaar) en good old Vincent Palmeri. De laatste 10 minuten werd de voorsprong vastgehouden en konden de Boys hun laatste wedstrijd van het seizoen winnend afsluiten. Altijd leuk, met als toetje een leuk feestje in de kantine. Speler en topscorer van het jaar werd Stijn Obdeijn.

Het is en blijft vreemd dat wij met 26 punten gedegradeerd zijn en dat in andere 2e klassers  met hetzelfde aantal punten zelfs de nacompetitie wordt ontlopen. Niets aan te doen. We hebben dit seizoen goed afgesloten, geen enkele schorsing opgelopen, spelers weer terug zien komen, spelers van lagere elftallen gaten zien opvullen, jonge talenten kunnen brengen en we zijn voor volgend jaar voldoende gemotiveerd om snel terug te keren naar de 2eklasse. Moeten de tegenstanders wel een beetje meewerken natuurlijk.

Dat dit een vreemde competitie was blijkt wel uit het feit dat AZC alsnog nacompetitie moet spelen. Zij waanden zich enkele weken veilig (hebben zelfs vierde gestaan) maar door de nederlagen van de laatste weken zijn ze alsnog in de problemen gekomen. Vorden heeft zich door het gelijkspel veilig gepeeld en Spero kan (ondanks de nederlaag) zich toch gaan opmaken voor de nacompetitie. Wij zijn benieuwd wie we volgend jaar gaan treffen in de 3eklasse. Dat zou zomaar Brummen, Lochem en AZC kunnen zijn. Nu eerst het Nederlands dames- en herenelftal volgen in hun strijd. Het seizoen is voorbij voor ons 1eteam en volgend jaar gaan wij met frisse moed proberen het verloren terrein weer op te pakken.

Man of the match werd vandaag ons trouwe publiek. Zij waren altijd aanwezig en soms bij uitwedstrijden was er meer publiek van ons dan van de tegenstander aanwezig. Het 1eteam en zijn begeleiders willen jullie hiervoor hartelijk danken. Voetbal is en blijft een leuk spelletje en zo moet het o.i. ook beleefd worden.