Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

De 1e vraag is gesteld door Jasper Holties, hij wil graag het volgende van jou weten.

  •  Hoe is het om trainen te geven in deze tijd?

Natuurlijk is het even wennen om een training te geven met 1,5 meter afstand, maar het aller belangrijkste is dat we weer op het veld mogen staan en lekker weer met de bal bezig zijn. We weten dat niet alles  kan en/of mag, dus we passen ons gewoon aan. Het meeste wat ik mis zijn de partijtjes!

  • Binnen welk team ben je actief en in welke rol?

Ik ben trainer / coach van de JO13-1. Dit is het eerste jaar dat ik dit team train en dat is altijd speciaal. Je kent nog niemand en je kunt echt gaan bouwen aan een ‘nieuw’ team.

  • Wat vond jij het leukste aan dit voetbalseizoen?

De eerste seizoenshelft was fantastisch. Het team draaide goed en we speelden lang mee voor het kampioenschap. Uiteindelijk zijn we derde geworden met maar 4 punten minder dan de uiteindelijke kampioen. De start van het tweede gedeelte ging wat stroever, dus we wilde net wat aanpassingen doorvoeren en toen sloeg het coronavirus toe. Dat was jammer, maar we zetten volgend seizoen gewoon de lijn weer door.

  • Wie of wat binnen de club miste of mis je het meest tijdens de lockdown?

De gezelligheid rond de club mis ik vooral. Vooral op de zaterdagen. Natuurlijk heb je eerst de spanning over het verloop van je eigen wedstrijd, maar het is ook heerlijk om de andere teams te zien spelen en alle ouders die vol trots langs de lijn staan. 

  • Wie of wat buiten de club miste of mis je het meest tijdens de lockdown?

Ik mis voetbal.nl  De uitslagen van je eigen competitie bijhouden, maar ook die van vrienden of familie. 

  • Heb je nog een tip,advies voor je collega- trainers, om de trainingen leuk te houden tijdens de coronaperiode?

Met de JO13-1 hebben we nu de focus gelegd op kleine groepjes. Hierdoor kan je veel doen, met veel afwisseling en met voldoende afstand. Vraag bijvoorbeeld een speler uit een hoger team om je te assisteren, een paar extra handjes kan geen kwaad.

  • Wat is het 1e wat je gaat doen als alles weer een beetje normaal is?

Op voetbalgebied  een oefenwedstrijd in plannen en veel partijtjes spelen, want dat mis ik toch het meest.

  • Als jij zelf een team mag samenstellen, welke speler(s) e/o trainer (s) zou jij dan in jouw team willen hebben?  Je hoeft niet op leeftijd te letten, in je droomteam kan alles! 

Het is geen geheim, maar ik ben een groot Ajax fan. Dus wat mij betreft mogen alle huidige of oud-spelers een plekje krijg in mijn dreamteam.

  • Nu het normale leven  langzaam op gang komt, heb je nog een tip of advies voor de lezers? 

Blijf lekker sporten, zorg goed voor jezelf en een ander! En we zien elkaar snel weer!

  • Omdat we deze rubriek gaan afronden, komt er nog 1x een “in de lockdown met”en wel met onze voorzitter, Bas de Bruijn. Welke vraag zou jij aan Bas willen stellen?

Het Coronavirus heeft veel ellende gebracht, maar waarschijnlijk ook wel iets moois. Welke mooie dingen gaan wij structureel overhouden aan deze periode bij de Boys?