Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!


Nick Horst (selectiespeler en dit seizoen trainer JO17-1) heeft vrijdag 31 oktober met succes examen gedaan en daarmee zijn ‘TC 3’ oftewel zijn UEFA C-diploma behaald.
Een fantastisch resultaat en mooie waardering voor alle inspanningen en getoonde ontwikkeling als trainer. In de nazit waren er lovende woorden vanuit de KNVB examinator: “Nick heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt tijdens de opleiding en laat zien over bovengemiddelde kwaliteiten en vaardigheden te beschikken als trainer. Een goede kandidaat voor TC 2”. De cijferlijst en bijbehorend diploma zal Nick naar verwachting in januari in ontvangst kunnen nemen. 

Naast ca 28 bijeenkomsten en de nodige zelfstudie-uren verdeeld over een periode van ongeveer 1,5 jaar was het examen dan daar. Zijn eigen team werd op vrijdagavond opgetrommeld een extra training af te leggen. Een helaas wat verlaten complex na een wat regenachtige dag. En wat zijn we op zo’n moment dan toch blij met ons kunstgras. Na een korte uitleg van het trainingsdoel werden de hesjes uitgedeeld en werd de opbouw van achteruit geoefend. Af en toe werd het spel stilgelegd en werd het team vragenderwijs kennis bijgebracht; bij ontwikkelpunten maar soms ook om het team of een speler een compliment te maken. Onder toeziend oog van de KNVB-examinator, voorzitter Bas de Bruijn, Wim Bekken en bestuurslid TC Martijn Jansen mocht de JO17-1 zich een half uur in het zweet werken. Tot het moment dat de ‘laatste aanval’ werd aangekondigd. In de afronding van de training ging Nick met het team kort nog even in op het leerdoel, de tips en de dingen die goed gingen. De grote ‘pubers’ van de JO17-1 gedroegen zich natuurlijk voorbeeldig. Het was duidelijk welk belang op het spel stond. 

Als club zijn we enorm trots op het behaalde resultaat maar nog meer op de ontwikkeling die Nick als trainer heeft doormaakt in de afgelopen jaren en in het bijzonder tijdens de opleiding. We zijn als club natuurlijk blij met iedere trainer; zonder trainers immers geen voetbalplezier op het veld. Als bestuur zijn we binnen dit trainerskorps echter altijd op zoek naar trainers die zich vervolgens willen doorontwikkelen. We investeren bewust in deze ontwikkeling van het technisch kader omdat we erin geloven dat het niet alleen erg leuk is voor trainer en team maar ook bijdraagt aan het vergroten van de kwaliteit van de jeugdopleiding als geheel. En daar schieten we allemaal wat mee op. 
Nick, nogmaals van harte gefeliciteerd en dat je nog vele jaren aan de club mag zijn verbonden.

Namens het bestuur, Martijn Jansen