Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Het zou de titel van een jongensboek kunnen zijn. Maar dat is het niet. Kylion Stelder en Kiefer Duits gaan na 3 seizoenen Warnsveldse Boys terug naar hun roots in De Hoven.

“Maar niet omdat we het hier niet naar ons zin hebben, verre van. De keus was juist heel moeilijk omdat we het hier gewoon naar onze zin hebben. We kiezen voor De Hoven maar absoluut niet tegen Warnsveld ” benadrukken de beide mannen.  De allereerste reactie was dan ook “Nee”. Maar na lang denken werd het uiteindelijk toch een “ja”.  “Het was ook nu of anders nooit meer ”aldus Kylion en Kiefer. “En met de wetenschap dat bij een “Nee” de toekomst van De Hoven heel onzeker zou zijn.”

Het plan om het 1evan de Hoven weer op de kaart te krijgen speelde al langer maar er werd eigenlijk nooit iets mee gedaan. Het bleef bij plannen maken, een echte beslissing werd niet eerder genomen. Dat gebeurde pas dit jaar, toen een speler van het eerste het plan weer oppakte, samen met het bestuur, en  oud-spelers van de Hoven ging benaderen.  Toen ook bleek dat er serieus werd ingegaan op wat “verzoekjes ”van oud-spelers, zoals het aantrekken van een trainer van buitenaf ( Roberto Tuinstra) zijn de mannen serieus gaan nadenken en besloten uiteindelijk de stap te wagen.

De Hoven speelt in de 5eklasse, bij de Boys spelen Kylion en Kiefer in de 2eklasse. Dat is wel een verschil maar dat zien ze niet als een probleem. Een kampioenschap is niet realistisch, een periodetitel daarentegen zou wel mooi zijn. 

Laten we even een gesprek in 2016 terughalen, toen deze 2 jongens net bij de Boys waren en wij een gesprek met ze hadden voor de rubriek “In de Dug-out met…”

–Tot slot willen wij graag weten van de mannen wat voor doel ze dit seizoen voor ogen hebben, hun 1eseizoen bij  de warnsveldseboys.

De mannen zijn het hier wel overeen:” We hebben genoeg kwaliteit in ons team om hoge ogen te gooien. Kampioenschap is misschien niet helemaal realistisch maar waarom niet? Het zou mooi zijn als we een periodetitel kunnen bemachtigen. Nogmaals….. Kwaliteit genoeg!!” —-

We kunnen dus concluderen dat De Hoven mooie tijden staan te wachten! 

De jaren bij de Warnsveldse Boys hebben zowel Kylion als Kiefer als positief ervaren. Een leuke en gezellige club. “We hebben echt mooie jaren gehad met ons team. Het kampioenschap uiteraard, maar ook de trainingskampen aan het begin van het seizoen zijn echt geweldig leuk altijd. Trainen en een hoop gezelligheid met elkaar. Het was ook niet moeilijk om als nieuwe spelers binnen te komen, de groep accepteert iedereen als lid van het team. “

Voor Kylion is er nog wel een persoonlijk dieptepunt en dat is zijn zware knieblessure. Hij is 11 maanden uit de roulatie geweest en speelt pas weer sinds een aantal weken mee op wedstrijdniveau.  

Al met al, mooie jaren bij de Warnsveldse Boys, waar ze met een goed gevoel op terug kijken, en wellicht ooit weer terugkeren. Nog een paar wedstrijden bij de Boys waar ze nog volledig de focus op hebben en dan na de zomer op naar het nieuwe avontuur (“Wel bizar, komt Michel Feukkink hier als nieuwe trainer, ook een man uit de Hoven , en dan gaan wij weg!”).

Een avontuur welke de mannen vol aangaan en hopen er iets moois van te maken.

Kiefer en Kylion, bedankt voor de fijne jaren bij de Boys en heel veel succes en plezier bij de Hoven!!