Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Vandaag speelde de Warnveldseboys JO17-1 een uitwedstrijd tegen v.v Dieren.

We speelden vandaag zonder de geblesseerde Kas (gevallen met de scooter) en Rik (last van zijn oog) maar weer met Mick die terug is van zijn buitenlandstage.

We begonnen vandaag scherp en zaten goed op de tegenstander waardoor we direct druk konden zetten. Echter na +/- 8 minuten ontsnapt er een speler van dieren die de bal onder de uitkomende Stefan heen schuift 1-0. We blijven de aanval zoeken en krijgen in de 10 minuut een kans die door Nino voorlangs geschoten werd.

Ook in de minuten erna was het Warnsveld die de aanval bleef zoeken maar geen echte kansen kon creëren. In de 20 minuut krijgt Djelano de bal aangespeeld, maakt een korte draai en schiet de bal hard in de hoek 1-1. Hierna komen de 1e twee wissels binnen de lijnen, Dimitri, voor Tim en David voor Olivier. Kort hierna wisselen we nog een keer Tijl voor Samuel. In de 28 krijgt Kamiel de bal aangespeeld, rent richting de achterlijn en levert een goed strakke pass af die door de opgekomen Koen binnen geschoten wordt 1-2. Dieren laat het er niet bij zitten en zet nog diverse keren goed aan richting onze goal , echter de achterhoede stond vandaag prima.

Stefan krijgt de bal in de handen, ziet Pepijn vertrekken en wil de bal mee gooien , echter de bal beland in de voeten van de tegenstander die het cadeautje prima uitpakt. 2-2. Het team steunt zijn keeper door direct na de aftrap vol voor de aanval te gaan. Op een pass van Nino scoort Djelano net voor de rust de 2-3.

In de rust kort gesproken over punten die we prima uitvoerden, waar we aandacht aan moesten besteden en dat we vooral scherp moesten blijven.

Dat waren we meteen na de rust, want direct vanaf de aftrap ontstaat er weer een aanval tussen Nino en Djelano die weer direct omgezet werd in een goal. 2-4.

In de 50 minuut krijgt Dieren een vrije trap op een meter of 25 van de goal. Helaas heeft Stefan de bal niet vast en wordt de bal binnen getrapt door de inkomende speler van Dieren. 3-4. We wisselen weer drie speler, Tim voor Pepijn, Olivier voor Kamiel en Samuel voor Tijl. We blijven goed de aanval zoeken, echter vond de grensrechter van Dieren het leuk om met de vlag te zwaaien voor buitenspelvallen ( 3x) die totaal geen buitenspel waren. Gelukkig bleven de jongens hier rustig onder en bleven ze voetballen i.p.v. zeuren op de scheidsrechte die alles overnam van de vaandel zwaaier. We trekken nogmaals ten aanval en dit keer weet Nino de keeper door middel van een shot tot actie aan te zetten en weet de goed mee gelopen Olivier de 3-5 binnen te tikken.

In de laatste 10 minuten zakt ons voetbal iets weg , worden we slordig en hebben niet meer de rust aan de bal om elkaar te zoeken. Dieren ruikt bloed en trekt direct te aanval. Vanuit een aanval ontstaat er een corner die door ons slecht verwerkt wordt, (staan naar de bal te kijken) waardoor men dit kansje snel benutte 4-5. We wisselen nog 1 x ”Kamiel voor David” om iets meer snelheid over de rechterzijde te krijgen. In de 38 minuut van de 2e helft ontvangt Djelano vanuit de omschakeling de bal en speelt hij twee verdedigers uit waarna hij 1op 1 op de keeper komt en beheerst de 4-6 binnen schiet. Kort na dit doelpunt fluit de scheidsrechter af en pakken we dik verdiend de 3 punten.

Na de wedstrijd het team een compliment gegeven voor hun inzet, vooral op de momenten waarop we twee makkelijke tegengoals weg gaven. ” prima team effort”