Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Warnsveldse boys JO17-1 kan 60 minuten mee met koploper, OBW maar verliest uiteindelijk onnodig met 2-4. Op zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen koploper OBW op het programma. Na de goede wedstrijd van afgelopen week weet het team wat er nodig is  (qua inzet en motivatie) om dit soort wedstrijden te spelen. Daar Pepijn er vandaag niet is begint Dimitri als rechtsachter. We beginnen goed aan de wedstrijd en proberen de tegenstander direct onder druk te zetten. Wat direct zichtbaar is dat OBW een goed voetballende ploeg heeft , die opbouwt van achteruit en elkaar makkelijk kan vinden.

In de 12 minuut krijg een speler van OBW de bal , mag bijna het gehele veld oversteken en de 0-1 binnen schieten. Deze actie is deze week op de training voorgevallen en besproken dus enigszins verbaast dat dit wederom gebeurd zonder dat er ingegrepen wordt!

Net als verleden week blijven we strijden en proberen we te blijven voetballen. In de 20 minuut krijgt Djelano de bal , begint aan een mooie solo en schiet de verdiende 1-1 binnen.

Helaas moeten we kort hierna het elftal omzetten daar Dimitri er geblesseerd af moet. Tim zakt een linie en Olivier neemt zijn plaats op het middenveld in. Het spel gaat op en neer , creëren beide teams kleine kansje maar echt dreigend worden deze niet. In de 32e minuut ontfutseld  Djelano de tegenstander de bal , maakt een mooie actie, geeft de bal aan Nino die de verdiende 2-1 binnen tikt. OBW zet in de laatste minuten voor de rust nog een keer goed aan. Uit een aanval wordt de bal naar de rechtsbuiten gespeeld. Drie spelers van ons besluiten richting de aanvaller te moeten lopen waardoor het centrum volledig vrij komt.

De rechtsbuiten schiet de bal voor en de prima ingelopen speler van OBW werkt de voorzet achter de keeper 2-2.

In de rust de twee goals doorgesproken en het team aangegeven dat we scherp moeten blijven, omdat ik denk dat we een kans hebben deze wedstrijd winnend af te sluiten. Geef ook aan dat dit soort wedstrijden vaak beslist worden door dit soort acties.

In de tweede helft gaat het een tijd lang gelijk op. Beide teams krijgen wat kleine kansjes maar weten deze niet om te zetten in doelpunten. Tot de 60e minuut weten we goed stand te houden maar zakken hierna iets weg en weet OBW ons steeds vaker onder druk te zetten en te houden. Vanuit een counter breekt een speler door en Rik rent achter hem aan. In een poging hem te blokkeren en de bal te veroveren geeft hij hem een stevige schouderduw , de speler valt en de scheidsrechter fluit voor een penalty. De aanvoerder benut dit buitenkansje en schiet de 2-3 binnen. Met nog een kleine 10 minuten te spelen besluiten we achterin 1 op 1 te gaan spelen. Hun rechtsback verhuist naar de linksback positie. In zijn eerste actie mag hij doorlopen richting achterlijn, de baal voorgeven en kan de spits de 2-4 binnen tikken.

Ondanks deze twee tegengoals in korte tijd proberen we nogmaals aan te zetten om alles op alles te zetten maar echte kansen komen er niet meer. In de blessuretijd krijgt Samuel de bal, omspeeld zijn tegenstander die hem ligt beroerd. Samuel gaat met gil naar de grond en de scheidsrechter geeft ons ook een penalty. Djelano gaat achter de bal staan , schiet de bal in de hoek maar hun keeper duikt ook in deze hoek en pakt de bal.

Het blijft dus bij 2-4 en de goed leidende scheidsrechter fluit af.Wederom spelen we een goede wedstrijd maar staan we weer  met lege handen. Echter vandaag weer voldoende aanknopingspunten gezien om bij de komende wedstrijden de punten wel te kunnen pakken.

Man of the match: Rik de Greef