Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Het was na de zomervakantie voor de JO11-1 JM afwachten hoe we ervoor stonden. Voor het eerst met 8 spelers in het veld, het veld een stuk groter. Als voorbereiding op de competitie zijn we begonnen met het meedoen aan het Torenstad toernooi bij AZC. In eerste instantie schrokken we wel een beetje toen we zagen in welke klasse de tegenstanders waren ingedeeld. Wij zijn ingedeeld in de 3de klasse maar tegenstanders speelde 2 of 1ste klasse. 

Uiteindelijk zijn wij netjes tweede geworden en dit gaf vertrouwen voor het begin van het seizoen. 

Dit jaar wordt de JO11-1 JM getraind door Djelano, speler van het 1ste. Voor de kids en Djelano was dit in het begin natuurlijk een beetje aftasten maar inmiddels is dit een super combinatie. 

Wat het dit seizoen extra leuk maakt is dat de stand bijgehouden gaat worden. De kids (maar ook de ouders en leiders) houden dit scherp in de gaten.

Na een paar trainingen stond 2 september de eerste competitiewedstrijd op het programma, een thuiswedstrijd tegen de Witkampers JO11-1 JM. Na een goed toernooi begonnen we gemotiveerd aan de wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal stond er een 11 – 4 winst op het wedstrijdformulier. 

9 september 2023 was de uitwedstrijd bij AZC JO11-1, de eerste derby van het seizoen. Ook deze wedstrijd werd gewonnen en wel met 3 – 7.

16 september 2023 stond de uitwedstrijd tegen Helios JO11-1 op het programma. Helaas hadden wij 2 afwezigen waardoor wij niet aan de 8 spelers kwamen. Lenen bij andere teams lukte helaas ook niet omdat alle teams ongeveer gelijk moesten spelen. We hebben nog geprobeerd om de wedstrijd op een doordeweekse dag in te halen, maar dit lukte helaas niet bij Helios, wel wilde ze 7 tegen 7 spelen. Dit werd dan ook een zware wedstrijd voor onze kids. Het was warm en we hadden geen wissels. In deze wedstrijd hebben we ons echt naar de overwinning geknokt. Er werd gewonnen met 5 – 7. 

De spanning begon te stijgen bij kids, leiders en ouders. Zou het lukken om kampioen te worden in de 1ste fase. Uitslagen van andere wedstrijden en de stand worden iedere week gedeeld in de groepsapp. 

Maar we wisten ook er komen nog zware tegenstanders aan. 

23 september 2023 hadden we een thuiswedstrijd tegen Gorssel JO11-1.  Dit werd een spannende wedstrijd welke uiteindelijk eindigde in 3 – 3 gelijk spel.

De volgende wedstrijd was volgens de ranglijst de topper. Uit tegen Lochem SP JO11-2 JM. Ons team was compleet en gebrand op de overwinning. Dit straalde het team vanaf de eerste seconde ook gelijk uit op het veld. De kids wisten wat er op het spel stond, en speelde een hele goede wedstrijd.  De wedstrijd werd gewonnen met 2 – 5. 

Iedereen was super blij, maar niet te vroeg juichen, als we de volgende wedstrijd zouden verliezen kon alles er ook weer anders uit zien. Tijdens de trainingen zijn de kids scherp gehouden dat we er nog niet zijn. 

Op 7 oktober 2023 kwam Colmschate ’33 JO11-3 JM bij ons op bezoek. De ervaring uit het verleden is dat we het altijd lastig hebben tegen Colmschate ’33. Gelukkig konden we het goede spel doorzetten en werd deze wedstrijd met 6 – 1 gewonnen. 

Na de wedstrijd werd het afwachten wat de andere tegenstanders hadden gedaan in hun wedstrijd. Deze wedstrijden waren gunstig voor ons. Maar omdat er nog wat inhaal wedstrijden gespeeld moesten worden door onze tegenstanders was er nog 1 team wat op gelijke hoogte zou kunnen komen met ons. Dit betrof Be Quick Zutphen JO11-1 en laat dit nou net onze laatste tegenstander zijn. 

Deze wedstrijd werd gespeeld op woensdag 11 oktober 2023 bij Be Quick Zutphen. Wat de kids niet wisten is dat ze al kampioen waren zonder te spelen. Be Quick had namelijk 1 wedstrijd niet kunnen spelen, en deze is de dag voor onze wedstrijd als verlies verwerkt in de stand. 

Omdat de meeste kids dit niet wisten was er toch wel een beetje spanning bij de kinderen. Dit kon je in het eerste gedeelte van de wedstrijd goed zien. 

Gelukkig viel uiteindelijk de 0 – 1 voor ons en toen waren we los. Be Quick Zutphen zijn de hele wedstrijd volgens mij 2 keer over de middenlijn gekomen. De uitslag werd uiteindelijk 0 – 13. 

Na het laatste fluitsignaal waren de kids dol blij. Nadat er penalty’s waren genomen kreeg iedereen een medaille en werden de in grote getale opgekomen supporters bedankt. 

In de kleedkamer ging het feestje nog even door, de grote bluetooth box werd aangezet en We are the Champions klonk door de kleedruimte. De kids zongen uit volle borst mee. 

Leuk om te vermelden is dat alle 9 kids een doelpunt  gescoord hebben in deze 1ste fase.

Wat een 1ste fase was het, nu volop doortrainen om ook de 2de fase goed voor de dag te komen. Op dit moment is het nog niet bekend in welke klasse we dan uit gaan komen, dit zal de KNVB bepalen.