Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Op 9 april jl. werd het nieuws naar buiten gebracht dat onze keeper Erik de overstap gaat maken naar de in de 1eklasse spelende ploeg van Longa 30. Longa 30 is op dit moment koploper in de 1eklasse dus de kans is groot dat Erik volgend jaar gaat keepen in de hoofdklasse. 

Een mooi moment om even kort met Erik terug te kijken op de afgelopen 2 jaar bij de Warnsveldse Boys.

Voor de mensen die Erik niet zo goed kennen: Erik is 20 jaar en heeft t/m de A1 bij FC Twente mogen keepen. Men vond daar dat Erik fysiek en daardoor kwalitatief tekortkwam met zijn 1.81 meter.  

Dat laatste is iets wat wij ons niet kunnen voorstellen, de afgelopen 2 jaar stond Erik als een baken van rust zijn doel schoon te houden en heeft mede door zijn uitstekende keepwerk het kampioenschap met het team weten te behalen.

Erik kwam bij de Boys via Niels Boerman, deze bracht hem in contact met Rob Haveman die voor zijn ploeg nog op zoek was naar een 1ekeeper. Best een grote overstap als je net van FC Twente afkomt, maar het feit dat hij Jordy, Jesper en Kevin uit Gorssel al kende (ook spelende toen bij de Boys) , en ook Kylion al was overgekomen maakte dat hij de uitdaging aan durfde te gaan. 

De overstap was niet moeilijk, hij werd al snel in de ploeg opgenomen.

”Een makkelijke groep” zoals Erik het zelf aangeeft.

“Het was in eerste instantie de bedoeling om voor 1 seizoen te komen.” En wat voor een seizoen! Gelijk dat seizoen werden de Boys kampioen en maakten ze de overstap naar de 2eklasse.

“Ondanks dat het een rommelig jaar was, door het ontslag van Rob, en de nieuwe trainer Laurens” aldus Erik.

Dit en de leuke groep deed Erik besluiten om er nog een jaar aan vast te plakken. Maar ook dit 2ejaar was rommelig en rumoerig. Wederom problemen met de trainer, en heel veel blessures, waaronder een gebroken pink voor Erik, waardoor hij weken uit de running is geweest in de periode voor de winterstop.

Qua trainingen was de overgang wel erg groot voor Erik en nu nog, na 2 jaar, merkt hij dat zijn lichaam daar behoorlijk aan moet wennen. “Bij Twente trainde ik 4 a 5 keer per week en bij de Boys 2x per week. Ik heb ook meer fysieke klachten dan voorheen”

Van keeperstrainer Sander Boschker bij Twente naar in eerste instantie geen keeperstrainer bij de Boys. “De eerste paar trainingen heb ik onder leiding van Sven van Beek gehad, na een paar maanden kwam mijn huidige keeperstrainer Michel Oudenampsen bij de ploeg. De trainingen onder Michel heb ik altijd erg fijn gevonden. Het was echt heel prettig om Michel bij de wedstrijden erbij te hebben, op en naast het veld”.

Terugkijkend op de afgelopen 2 jaar kan Erik concluderen dat het best een bijzondere periode is geweest. “Ik kwam van Twente naar Warnsveldse Boys, terwijl ik totaal geen binding had met deze club en de Boys toch behoorlijk lager voetbalden. Ik kwam hier en als team hadden we als doel gesteld om een periodetitel te halen. Dat dat dan 2x lukt en je ook nog eens kampioen wordt, dat is best bijzonder te noemen.”

“Soms vond ik dat ik wel te veel credits kreeg hoor. Tuurlijk is het leuk om te horen dat men je hoog heeft zitten, maar ik had toch echt ook mindere wedstrijden erbij zitten en als je dan toch veel credits krijgt, dat vond ik dan niet terecht. Ik ben altijd erg kritisch naar mezelf toe en eis van mezelf dat ik scherp moet blijven, elke wedstrijd weer.”

De hoogtepunten waren zonder meer het kampioenschap, maar wat Erik nooit meer zal vergeten:” De bbq bij de Spaan, de dag na ons kampioenschap! Wat was dat mooi!”

Dieptepunt was de breuk in zijn pink, welke hij opliep tijdens de wedstrijd  thuis tegen Vorden. Erik heeft de wedstrijd nog wel uit gekeept maar lag daarna lange tijd uit de running.

Zijn doel voor dit seizoen is zonder meer het behoud in die 2eklasse. “En hopelijk kunnen we dat dan weer net zo vieren als na het kampioenschap, met een bbq bij de Spaan!! “

Na dit seizoen gaat Erik zijn doelen bijstellen, en dat is kijken, indien Longa’30 naar de hoofdklasse promoveert, hoe hij op dat niveau kan presteren en doorgroeien.

Zoals Erik al eerder benoemde, kreeg hij zijn keeperstraining van Michel Oudenampsen. Uiteraard hebben wij Michel gevraagd hoe hij de samenwerking met Erik heeft ervaren:

You don’t have to be CRAZY to be a goalie.

But it helps!

Eind november 2017 ben ik aangesteld als keeperstrainer binnen de WvB. Na de allereerste training met Erik kon ik zelf ervaren wat de Wvb in huis had, een talent!

Erik, een jongen die eerst de kat uit de boom kijkt maar je op een gegeven moment ”binnen” laat. Hierdoor is er een fijne en prettige werkwijze ontstaan tussen ons twee.

Ik heb altijd geweten dat Erik hogerop zou gaan keepen, met zo’n talent kan dat ook niet anders! De twee seizoenen bij de WvB hebben Erik denk ik zeker ervaring gegeven. Hij is beter gaan coachen en is als persoon volwassener geworden. Dit straalt hij ook uit in het veld. Zijn gedrevenheid en passie maakt dat hij continu op scherp staat.

Als persoon is Erik een jongen met een gouden randje. Eerlijk, oprecht en staat open voor een ander. De ideale schoonzoon zou ik zeggen ?

Het totaalplaatje klopt gewoon, en DAT maakt hem een geweldige keeper.

Longa’30 is een fantastische mooie club en als ik het één iemand gun is het Erik. Ik hoop dat dit een verdere opstap is naar een mooie carrière voor hem.

Uit het oog maar zeker niet uit het hart!!!

Michel

Wij danken Erik voor 2 hele fijne seizoenen bij de Warnsveldse Boys, wij gaan hem missen maar wensen hem heel veel plezier en succes bij zijn nieuwe club Longa ’30!