Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Vandaag stond voor ons de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen AZC op het programma. Allemaal op de fiets, vanaf het Boysterrein, richting de grote stad. Dit gaf al duidelijk aan dat deze wedstrijd leefde onder de spelers en begeleiding. Gelukkig was het schitterend weer en werd de lange broek ingewisseld voor de korte broek. Toch leuk om zo fietsend vanuit Warnsveld het strijdtoneel op te zoeken.

Wij waren dan ook van de eersten die aankwamen bij AZC, zelfs de bestuurskamer was nog verlaten. AZC doet het goed, ze staan bijna veilig en voor de derde periode waren zij nog kansrijk. De situatie voor de Warnsveldse Boys was/is anders, elk punt is meegenomen in de degradatiestrijd. De scheidsrechter van dienst was op het laatste moment verhinderd en hij werd prima vervangen door Mike Harmsen, prima geregeld door de KNVB.

De wedstrijd begon onder een stralende zon en met een grote publieke belangstelling, ook de fans uit Warnsveld waren goed vertegenwoordigd. AZC begon sterk en probeerde de Boys onder druk te zetten. Na 10 minuten kwam de wedstrijd meer in evenwicht en ontspon zich een echte derby, veel strijd en inzet maar weinig goed voetbal of kansen. De spanning was voelbaar en de duels waren intens, elke mogelijkheid tot een drinkpauze werd dan ook goed benut. AZC moest al in de eerste helft twee spelers wisselen, wat op dat moment hun spel niet ten goede kwam. Vlak voor de rust sloeg Warnsveldse Boys uit een goed lopende aanval toe. De bal werd via de rechterkant (Tom Boeve) vrijgespeeld en Jesper Nachtegaal benutte dit buitenkansje prima, 0 – 1 voor de Boys in de 45eminuut.

Na de rust wilden de Boys hun voorsprong graag zo lang mogelijk vasthouden en gaan kijken of zij deze zelf zouden kunnen uitbouwen. Dat lukte echter niet. Clay Havenaar kreeg de bal op het middenveld in bezit, schudde te gemakkelijk, twee tegenstanders af en haalde prachtig uit. De bal verdween in de bovenhoek en onze keeper was kansloos. Dit alles in de 48eminuut, dit was niet wat wij wilden. De strijd ging voort, werd wat grimmiger en de scheidsrechter1

moest, terecht, de zaak corrigeren met gele kaarten. Vervelend moment voor Lars van Roon. Bij een val kwam hij verkeerd op zijn schouder terecht en deze schoot uit de kom en hij moest noodgedwongen worden gewisseld. Sterkte met het herstel Lars. Aan beide kanten kwamen er nog wat kansen op de overwinning en was AZC, met een geweldige knal op de paal, er het dichtste bij. In de 90eminuut kreeg een speler van AZC zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Al met al kon iedereen zich vinden in de uitslag 1 – 1. De Warnsveldse Boys blijven vechten tegen degradatie en AZC kan het seizoen lekker uitvoetballen en zich opmaken voor een langer verblijf in  de 2eklasse.

Het bleef nog lang (on)rustig in de kantine van AZC. De Boys waren als eerste gekomen en gingen als laatsten weg. Dit geeft de goede verhoudingen tussen beide teams duidelijk weer. De Warnsveldse Boys moeten zondag 28 april uit naar Quick 1888. Deze ploeg heeft 3 punten meer dan de Boys dus bij winst kunnen wij goede zaken doen.