Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Zondag stond de wedstrijd Warnsveldse Boys tegen SV Epe op het programma in de 3e klasse. Het was een wedstrijd met een boodschap voor Warnsveldse Boys om aansluiting te houden met de koppositie en voor Epe de boodschap om verder uit te kunnen lopen. De wedstrijd waarin de mentale weerbaarheid van de teams getest zou gaan worden.

In de eerste helft werd direct duidelijk wat de speelwijze was van Epe, die direct hoog druk gingen zetten om de opbouw van Warnsveldse Boys te verstoren. De Warnsveldse Boys hadden moeite met de druk maar konden in de eerste 15 minuten goed stand houden ondanks de grote kans van Epe in de 2e minuut. In de 8eminuut kon Warnsveldse Boys een beetje onder de druk wegkomen en kwam de 1-0 op het score bord te staan door een assist van Stijn Obdeijn die door Jesper niet direct werd gescoord maar hij reageerde alert op de 2e bal en scoorde. Daarna verhoogde Epe de druk en was Warnsveldse Boys niet meer in staat om tot voetballen te komen. In de 13e minuut maakte Epe de gelijkmaker 1-1. Epe bleef daarna in de eerste helft de veel beter voetballende ploeg, zonder direct  tot scoren te komen. In de 37e minuut kwamen de dolle 8 minuten want in de 38e minuut maakte Epe de 1-2 uit een vrije trap, om vervolgens in de 44e minuut de 1-3 op de borden te brengen. Maar het sluitstuk volgt in de 45e minuut vlak voor het theedrinken als Epe de 1-4 maakt.

In de 2e helft leek het erop dat Warnsveldse Boys meer weerstand zou gaan bieden en leek Epe anders uit de kleedkamer te zijn gekomen. In de 52e minuut maakte Stijn Obdeijn de 2-4 na een assist van Leon Knuttel. Epe bleek maar even zoekende in de 2e helft na het doelpunt van Warnsveldse Boys want in de 63e minuut ging de doelpunten machine verder en stond e 2-5 op het bord , gevolgd oor de 2-6 in de 66e minuut. Ook op mentaal gebied kreeg Warnsveldse Boys een lesje van Epe. Als klap op de vuurpijl maakte Epe in de 83eminuut de 2-7 om af te sluiten met de 2-8 in de 85e minuut. Een uitslag die voor de rest geen toelichting nodig heeft.

Passie, lef en punten zijn de speerpunten die Warnsveldse Boys aan haar thuispubliek wil laten zien en de mannen gaan de komende weken hier vast naar op zoek maar dingen komen nooit alleen. Het mentale aspect zoals doelen stellen, spanningsregulatie, focussen en emotionele controle zijn hier onlosmakelijk aan verbonden. De hoofdtrainer zegt altijd:     ” Verliezen is niet erg maar wel de wijze waarop je het doet. Sta je 4-1 voor dan ga je op zoek naar de 5-1 en als je 4-1 achter staat ga je op zoek naar de 4-2.” Genoeg werk aan de winkel voor Warnsveldse Boys maar zonder strijd geen glorie. Van een berg kun je vallen en vanuit een dal kun je klimmen.