Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Beste mensen,

Zo medio september hebben we de eerste oefen- en bekerwedstrijden gespeeld. Ook zijn weer een aantal gezellige clubavonden op donderdagavond geweest. Het stemt ons dik tevreden dat het vaak een gezellige drukte is op onze accommodatie. Dit is een teken dat jullie het fijn vinden naar de Boys te komen om te voetballen, iemand of een team aan te moedigen of om gewoon bij te kletsen met vrienden en teamgenoten. Deze gezellige drukte typeert ons en daar zijn we oprecht trots op! 

Toch kunnen we onze ogen niet sluiten voor wat er in de wereld en ook bij Warnsveldse Boys gaande is. Het Coronavirus is nog lang niet bestreden. Dat vergt aanpassing van ons gedrag, dus ook langs de velden, maar vooral in en rondom ons clubhuis. Met veel mensen hebben we een aantal maatregelen bedacht en uitgevoerd om bezoekers een zo veilig mogelijk bezoek aan Warnsveldse Boys te bezorgen. 

Na een aantal weken is het tijd om te evalueren hoe het gaat met de Corona-maatregelen:

Wat gaat goed? 

  • De looproutes op terras worden over het algemeen goed gevolgd
  • De looproutes naar de bar worden goed gevolgd
  • Het wachten op circa 1,5 meter gaat goed
  • Over het algemeen redelijke spreiding van mensen langs de lijn

Wat kan beter?
• Vooral op donderdagavond en zondagmiddag bij thuiswedstrijden van het eerste wordt er het terras onvoldoende afstand gehouden. We hebben vooral een beroep gedaan op ieders eigen verantwoordelijkheid.

Gelet op wat wij op de donderdagvonden en zondagmiddagen hebben gezien, willen we nogmaals een oproep doen en vragen om iedereen zich aan de 1,5 meter te houden. Ook zouden we elkaar moeten aanspreken wanneer we ons niet aan de regels houden. Zo dragen we een gezamenlijke verantwoordlijkheid en zorgen we dat de kans op besmettingen wordt geminimaliseerd.

We begrijpen het goed; “gezelligheid kent geen tijd”, maar dat draagt er ook aan bij dat regels en normen vervagen.

Eén maatregel hebben we al genomen en gecommuniceerd met betrokkenen. Het bestuur heeft besloten het uitgangspunt te hanteren geen medewerking te verlenen aan bijeenkomsten die niet noodzakelijk zijn. Concreet voorbeeld is een geplande BBQ op onze accommodatie voor een seniorenelftal. Geen leuk besluit, maar wij nemen hierin geen enkel risico. Jullie gezondheid is ons daarvoor veel te belangrijk.
Beste mensen, wij hebben er alle vertrouwen in dat we, ondanks Corona, toch samen op een veilige manier veel voetballers en bezoekers gezellige en sportieve uren op onze accommodatie kunnen bezorgen.

Hartelijke en sportieve groet,
Bestuur Warnsveldse Boys