Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Als Stephan van Geel zo rond de zomer vraagt of we al zijn begonnen met de voorbereiding van de compostactie, dan weten we weer dat het goed zit. We gaan weer “aan de gang”. 

We wachten nog wel even met de eerste aanzet, maar in oktober vragen we onze vaste tekstschrijver, Gerard Pelgrim, een actuele en pakkende tekst te maken voor de verkoopfolder. 

Het wordt dan ook duidelijk dat een compostactie in Corona tijd er anders uit gaat zien dan voorgaande jaren. Na overleg met het bestuur, is het duidelijk dat we de verkoop verleggen van huis aan huis naar meer online verkoop. Wij, computer en internet leken, hebben Yanick Nagtegaal gevraagd een toegankelijke pagina op de site van de Warnsveldse Boys te maken. Nou, dat is gelukt! Op de site stond de verkoopfolder met de mogelijkheid om te bestellen, betalen, opmerkingen te plaatsen en de klant kreeg gelijk een overzicht met dank in de mail. 

In december zijn de verkoopfolders gedrukt en bij de verkopers bezorgd, waarna in januari de bestellingen binnen stroomden. Met wat extra publiciteit in o.a. Contact liepen de aantallen bestellingen op. Het werd al snel duidelijk dat het resultaat boven verwachting zou worden. Daarnaast kregen de verkopers vragen ook enveloppen met bestellingen en geld binnen. 

Door de verkoop te vergelijken met 2020 konden we ook nog mensen gericht benaderen (ja, iedereen vergeet wel eens wat). Op 21 februari heeft Yanick het online kanaal gesloten en konden we de balans opmaken. Yanick kon ca. 550 bestellingen via de site melden. In Corona tijd hebben blijkbaar veel mensen het online kopen ontdekt en dat heeft ook bij ons goed gewerkt. Een leuke bijkomstigheid is dat er online ook nog een bal van de Boys werd besteld en we mochten meerdere giften ontvangen. Hans en Ria van Geel hebben nog wat “recherche werk” gedaan, zodat onvolledige adressen of fouten niet leiden tot verkeerde bezorging van de zakken. 

Dan kan begin maart de opdracht naar onze vaste leverancier voor de bestelde zakken (totaal ca. 2850). Even dreigde nog een probleem met de levering, maar ook dat hebben we kunnen oplossen. Dit jaar hadden we opvallend veel bestellingen uit Zutphen (zelfs Almen), een effect van het online bestellen?

Op 5 en 6 maart brengen we de zakken naar de klanten en elk jaar steken ca. 40 leden van de Boys de handen uit de mouwen, zodat de vele zakken weer bij de deur, in de tuin, onder de carport of waar dan ook, worden neergelegd. Elk jaar een gezellige happening, maar dit jaar door Corona anders. Veel leden en sponsors stellen hun auto, aanhanger of ander vervoer ter beschikking. Jammer dat dit jaar door de beperkingen de ballen gehakt van Willem en het dorstlessend biertje ontbraken. 

We hebben in elk geval de volgende voorlopige conclusies getrokken (we kunnen geen wetenschappelijke onderbouwing geven, maar hebben de indruk):

  • Er zijn veel inwoners uit Warnsveld/Zutphen, die de Boys een warm hart toedragen.
  • Met de saamhorigheid bij de leden van de Boys zit het wel goed.
  • De verkoop van compost etc. is duidelijk verschoven van huis aan huis naar verkoop online.

Uiteraard wil de organisatie van de compostactie iedereen bedanken voor de inzet en bijdrage. Hopelijk kunnen we volgend jaar het succes verder uitbouwen.

De organisatie van de compostactie.

In overleg met de organisatie van de compost actie, wil het bestuur hierbij alle dank uitspreken naar alle mensen die deze actie weer tot een succes hebben gemaakt!! BEDANKT!