Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Belangrijke overwinning Warnsveldse Boys in de derby met Vorden.

Vandaag stond er, voor beide ploegen, weer een belangrijke wedstijd op het programma. Vorden was gastheer en kon bij een overwinning ruim afstand van ons nemen. Wij wilden de punten graag mee terug nemen naar Warnsveld, anders zou de afstand wel erg groot worden. Zover ik mij kan herinneren hebben de Boys niet vaak de punten meegenomen vanuit Vorden.

De verwachting was, gelet op de vele regen en het veld in Vorden, dat d wedstrijd niet door zou gaan. Vorden gaf gedurende de week aan dat zij graag wilden spelen omdat ze al enkele wedstrijden achterstand hadden. Zondagmorgen werd de knoop doorgehakt “de derby gaat door”.

Het veld was redelijk bespeelbaar, ook al zal de keeper van Vorden hier anders over denken, er stond wel een harde wind. De Boys hadden de 1ehelft de wind in de rug en dat niet alleen letterlijk. In een gelijk opgaande strijd viel toch nog vrij onverwachts de 0-1 door onze topscorer Stijn Obdeijn. Via een polletje sprong de bal omhoog en miste de keeper de bal. De 0-2 viel ook nog in de eerste helft en werd gemaakt door Jesper Nachtegaal. Een ongekende weelde voor ons elftal. Na de 0-1 was er al veel meer vertrouwen maar nu kon het helemaal niet meer stuk. De strijd bleef spannend en Vorden kreeg de nodige kansen. Door sterk keeperswerk en goed verdedigen bleef de stand gunstig voor de Boys. De grootste kans op een goal kwam vlak voor rust. Alleen voor de keeper werd de kans gemist en werd het geen 0-3.

Na de rust had Vorden de wind in de rug en werden wij onder druk gezet. Over en weer waren er kansen, werden er ballen tegen de paal en lat geschoten en van de doellijn afgehaald. De spanning bleef en wij gingen er nog meer in geloven. Vlak voor tijd maakte Vorden de verdiende 1-2. De spanning was volop terug en voor ons was het wachten op het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter.

De wedstrijd werd afgefloten en wij konden, op de fiets, naar huis met 3 punten. Wij houden de aansluiting en zijn ingelopen op Vorden.

Na afloop van deze prachtige en spannende wedstrijd werd de trainer van Vorden Michel Feukkink benoemd tot erelid van vv Vorden voor zijn vele verdiensten voor de club. Volgend seizoen wordt hij trainer van de Boys en wij willen hem nogmaals van harte welkom heten.

Volgende week, 24 maart, weer een belangrijke wedstrijd thuis tegen Quick 1888. Als wij deze inzet en klasse kunnen vasthouden dan moeten er mogelijkheden zijn om degradatie te voorkomen. Boys jullie zijn op de goede weg.

Er is van deze wedstrijd ook weer een mooi foto verslag gemaakt, waarvoor dank.