Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Twee jaar geleden is het mobiele Digitale Wedstrijd Formulier (mDWF) geïntroduceerd. Dit internet programma toegankelijk door middel van een app verving op dat moment het (online)  wedstrijdformulier en het plastic spelerspasje. Het mDWF beloofde veel gebruikersgemak, zowel voor spelers als officiels. Maar zoals met elke digitaal instrument komt dit gebruikersgemak pas tot wasdom als er op de juist wijze informatie in wordt gestopt. En daar gaat het toch nog wel eens mis. 

Om het mDWF goed te kunnen gebruiken moeten er twee zaken goed geregeld zijn

  1. Elk team moet voor elke de wedstrijd een teamopgave doen. Dus aangeven welke spelers,     ( inclusief reserves)  de wedstrijd gaan spelen Ook de JO 8 t/m de JO 12. dient een teamopgave te doen. In deze leeftijdscategorie wordt deze teamopgave niet gecontroleerd door de scheidsrechter. Daarom hoeft bij digitale spelerspas (zie punt 2) nog  geen foto te worden geplaatst.
  2. Van elke speler moet er een digitaal spelerspasje zijn. Deze wordt automatisch aangemaakt bij lidmaatschap van de KNVB. Bij de JO 13 en hoger moet dit pasje ook voorzien zijn van een voor de scheidsrechter herkenbare foto. De speler (onder 16 de ouder(s)) moet zelf zorg dragen voor deze herkenbare foto.

Er zijn 2 apps op mobiele telefoon (of tablet) waarmee toegang verkregen kan worden tot het digitale pasje; voetbal.nl en wedstrijdzaken. Beide hebben dezelfde inlog.

Op het internet staat een informatiepagina over het mDWF. Deze is hier https://www.knvb.nl/assist/assist-wedstrijdsecretarissen/veldvoetbal/regelen-dagelijkse-praktijk/mdwf-veld te vinden\

Toch nog vragen over het mDWF, laat het mij dan weten.

Andre Loskamp

Wedstrijdsecretaris

awa.loskamp@gmail.com