Voetballen doe je bij Warnsveldse Boys!

Warnsveldse Boys investeert verder in het technisch kader: 3 trainers toegelaten tot UEFA C Youth (TC3) 

Recent zijn een 3-tal trainers van Warnsveldse Boys door de KNVB toegelaten tot de opleiding UEFA C Youth voor het komende seizoen 19/20. Het zijn Kevin van Kooij, Nick Horst en Kaj de Vries. Vorig seizoen (17/18) volgde Prince Heyliger (huidige trainer JO14-1) deze opleiding met succes. Hij is sindsdien een terecht trotse eigenaar van het UEFA C Youth diploma. Als club vinden we het belangrijk om te (blijven) investeren in het vergroten en verbreden van het kennis- en competentieniveau van onze trainers. Beter opgeleide trainers leidt tot betere begeleiding van spelers en betere trainingen; het algemene kennisniveau neemt toe en er is meer te delen en te leren van elkaar. Dat maakt de totale jeugdopleiding sterker. En daar hebben we allemaal wat aan! Het was nog even spannend, omdat er meer aanvragen dan opleidingsplaatsen waren. Het is dan ook erg mooi dat het gelukt is en dat Warnsveldse Boys komend seizoen met 3 trainers is vertegenwoordigd in deze opleiding van de KNVB. 

Wat is UEFA C Youth (TC3)?

UEFA C Youth gaat onze trainers scholen in het coachen van wedstrijden, het geven van trainingen en het begeleiden van (jeugd)spelers. De opleiding wordt georganiseerd door de KNVB onder supervisie van de KNVB Academie te Zeist. De opleiding start in oktober en heeft een doorlooptijd van 8 maanden. De opleiding wordt fysiek gegeven bij amateurclub Rohda Raalte. Naast een groot aantal bijeenkomsten in Raalte zal er ook op de eigen club verdere praktijkervaring worden opgedaan. Het KNVB diploma UEFA C Youth geeft de trainer het recht om 1e teams van een amateurvereniging te trainen op 4e klasse niveau en lager. De totale studiebelasting wordt door de KNVB ingeschat op 260 uur.  

Hoe valt dit te combineren met het trainen van een team?

Kwestie van slim organiseren. Aankomend seizoen gaat Kevin van Kooij samen met Koen Stein de JO19-1 trainen. Nick Horst gaat komend seizoen samen met Michel Heijmen de JO15-1 trainen. En Kaj de Vries gaat komend seizoen samen met Alphons Rutten de JO14-1 trainen. Deze duo-bezetting maakt het mogelijk om naast het gezamenlijk trainen en coachen van een team ook de opleiding te volgen. Als club zijn we trots op al onze trainers, gediplomeerd of niet. Het is een hele uitdaging om gedurende een seizoen plezier, ontwikkeling van spelers en team vorm en inhoud te geven. Petje af voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen afgelopen seizoen: dank hiervoor! Maar uiteraard zijn we ook trots op de trainers die nog een extra stap zetten! Een stap om zichzelf verder te ontwikkelen tot een nog betere trainer en deze kennis te willen gaan gebruiken om de jeugdopleiding verder te versterken. Kevin, Nick en Kaj: veel plezier en alvast heel veel succes gewenst met de opleiding. 

Prince Heyliger over zijn ervaringen:

Met heel veel plezier heb ik vorig jaar de KNVB UEFA C Youth opleiding gevolgd. Bijna elke vrijdag op en neer gereden naar Rohda Raalte om samen met 19 andere trainers met de nieuwste theorieën en praktijktrainingen aan de slag te gaan. De opleiding heeft mij ontzettend veel gebracht, omdat het zeer breed is opgezet, van techniektrainingen, ontwikkelen van strategie- speltactiek tot en met conditie opbouw en teambuilding. Deze diversiteit is ook direct het leukste aan de opleiding, en omdat alles direct toepasbaar is. Ik hoop de komende de jaren de opgedane kennis veel te mogen toepassen tijdens mijn trainingen en dat ik spelers echt beter weet te maken. Natuurlijk wil ik de opgedane kennis doorgeven aan anderen binnen de club, dus bij vragen kom gerust langs!” 

Visie op kerntaken vereniging: Jarno Berendsen en Merthijn Kaslander passen hier beide prima in! 

Een voetbalclub heeft een aantal kerntaken. Eén hiervan betreft de vraag wat je als club doet aan het technisch kader, oftewel de trainers. Warnsveldse Boys vindt het technisch kader enorm belangrijk en gelooft erin dat iedere trainer zich verder kan ontwikkelen en dat dat waardevol is om te doen. We streven naar een verdere groei van het aantal gediplomeerde trainers binnen de club. Wij willen trainers hierin prikkelen, enthousiasmeren, faciliteren en begeleiden. Leuk om in dit kader te noemen zijn Jarno Berendsen en Merthijn Kaslander: twee jongens van de club. Jarno heeft via het Graafschap College de TC3-opleiding gevolgd. Jammer genoeg het diploma niet kunnen binnenslepen maar gedurende de 8 maanden opleiding wel ontzettend veel geleerd en relevante praktijkervaring opgedaan. Ook was de samenwerking met de ervaren trainer Alphons Rutten (JO13-1) een mooie en nuttige ervaring in het afgelopen seizoen. Komend jaar gaat Jarno samen met Prince Heyliger de JO13-1 trainen. Merthijn Kaslander gaat komend schooljaar ook TC3 volgen (via het CIOS) en zal stage gaan lopen bij één van de jeugdteams van de club. Merthijn gaat dus net als Jarno een boeiend en leerzame periode tegemoet.

Via deze weg bedank ik nogmaals alle trainers voor het afgelopen seizoen en wens ik iedereen een fijne zomerperiode toe! Om daarna natuurlijk weer fris en met energie aan een nieuw seizoen te beginnen!  

Martijn Jansen

Bestuurslid Technische Zaken