Hoofdsponsor

Glans Schoonmaakbedrijf Asbestsanering

Warnsveldse Boys verliest eerste derby in de tweede klasse van Vorden.

Webmaster

Warnsveldse Boys verliest eerste derby in de tweede klasse van Vorden.

Vandaag stond onze eerste derby op het programma in de tweede klasse. Tegenstander Vorden stond voor hun doen te laag op de ranglijst en beide partijen wilden graag met de overwinning aan de haal gaan. Warnsveldse Boys om wat afstand te creëren met de onderste regionen en Vorden om de aansluiting met de middenmoot te behouden.

Onder grote belangstelling en na een voorwedstrijd van de jeugd kon de strijd beginnen. De Boys begonnen goed en er werden goede kansen gerecreëerd. Het omzetten in doelpunten lukte niet tot de 23e minuut. Na een goede aanval opende Jesper Nachtegaal met een mooi strak schot de score. Vreemd genoeg werd Vorden daarna beter en werd er ook terecht gescoord. De rust werd dan ook ingegaan met de stand van 1-1. De Boys kwamen fris uit de kleedkamer en we hadden weer een overwicht. In de eerste minuut na rust draaide Jesper zich mooi vrij in het zestienmeter gebied en scoorde op een mooie manier, 2-1 voor de Boys. Op dat moment verdiend. Vorden begon weer beter te draaien en maakten rond de 70e minuut toch nog vrij onverwachts de 2-2. De strijd ging nu gelijk op en iedereen had vrede met deze stand. Vorden was blij dat ze gelijk waren gekomen en de Boys konden leven met een gelijkspel. In de 82e minuut viel toch nog de 3-2 voor Vorden. Slecht uitverdedigen en kalm afgemaakt door Vorden. Iedereen weet inmiddels dat wij in Erik een geweldige keeper hebben maar door persoonlijke fouten achterin was hij bij alle drie tegengoals kansloos. De wedstrijd werd feller en onaangename. In de laatste minuten vielen er diverse gele kaarten en zelfs een rode kaart voor Vorden. Jammer voor de wedstrijd die tot op dat moment zeer sportief was verlopen.

Jesper werd unaniem uitgeroepen tot man of the match maar hem kennende had hij liever deze prijs niet gewonnen en drie punten bijgeschreven. In goed overleg met Vorden was er na afloop van de wedstrijd een Tiroler middag/avond georganiseerd. Grote animator Kevin van Kooij had het met diverse vrijwilligers perfect geregeld en de grimmige sfeer van de laatste 5 wedstrijdminuten werd snel bijgelegd onder het genot van een biertje en een braadworst. Goed idee om elke derby op deze manier (misschien andere thema) af te  sluiten. De kantine puilde uit en de sfeer was prima.

Volgende week de uitwedstrijd tegen DCS uit Zevenaar. Deze wedstrijd begint om 14.30. Hopelijk kunnen de Boys de draad weer oppakken en kunnen we drie punten bijschrijven. Makkelijk zal het niet worden maar ……


Gerelateerde berichten

Webmaster

JO11-2 kampioen?

Aankomde woensdag kan de JO11-2 van de Warnsveldseboys kampioen worden. Aan een gelijk spel hebben ze al voldoende, maar ze gaan natuurlijk voor de winst. Komen jullie ze allemaal aanmoedigen aanstaande woensdag? De wedstrijd begint om 18.30 uur.