Hoofdsponsor

Glans Schoonmaakbedrijf Asbestsanering
Warnsveldse Boys 1, het seizoen 2017/2018 - Deel 2: De geboorte van een vechtmachine
Webmaster

In het vorige deel was te lezen hoe Warnsveldse Boys 1 een wisselvallige en rumoerige eerste periode kende. Hierin toonde de Boys zich een volwassen ploeg, maar kwamen ze uiteindelijk net te kort om periodekampioen te worden. Na 8 wedstrijden staat Warnsveld op de 4e plek op de ranglijst.

Een week na de domper in Deventer gaan de Boys de eerste periode geweldig van start. Trainer Laurens Leussink boekt tegen s.v. Zwolle de eerste driepunter sinds zijn aanstelling eind Oktober. Waar de groen-witten het in de eerste helft nog lastig hebben met de bezoekers maar via een penalty op voorsprong komen. Spelen de Boys in de tweede helft alle schroom van zich af. Via een doelpunt van Marc Hasper en andermaal een strafschop van Stijn wordt een afgetekende 3-0 zege veiliggesteld. Mede door de winterse omstandigheden spelen de groen-witten nog 1 duel voor de winterstop. De uitwedstrijd tegen Ruurlo wordt een slijtageslag. In een harde wedstrijd komen de Boys op een 1-0 achterstand, waarna Thom Boeve rood krijgt. Ondanks de numerieke minderheid maakt Leon Knuttel de gelijkmaker, wat een 1-1 eindstand betekend. In de slotfase krijgt ook Marc Hasper nog twee maal geel. De Boys gaan met 16 punten uit 10 duels en dus twee schorsingen de winterstop in.

In de winterstop worden een aantal alternatieve sportieve activiteiten geregeld. Naast de gebruikelijke veldtrainingen wordt in het zwembad een waterpolo clinic georganiseerd en wordt de squashbaan in Vorden getest. Mede hierdoor komt de selectie fit de winterstop door. Voordat de competitie wordt hervat worden er twee oefenwedstrijden afgewerkt. Keijenborgse Boys is de tegenstander. Waar er eerder dit seizoen nog met moeite werd gewonnen worden de bezoekers ditmaal overklast. Door doelpunten van Stijn (2), Leon, Jordy Steemers, Jesper Nachtegaal, Jelger Ruikes, Kevin Esselink en Bart Spijkers wordt er met 8-1 gewonnen. Later die week zijn treffers van Stijn(2), Bart en Kylion Stelder niet genoeg voor een zege tegen Twello (4-4). Een week later staat de hervatting van de competitie op het programma.

Hierin nemen de Boys het thuis op tegen Turkse Kracht. In een goede sterke helft worden de goed spelende bezoekers door een doelpunt van Stijn en twee wereldgoals van Kylion met 3-1 huiswaarts gestuurd. Een weekend later wordt de eerste uitzege van het seizoen geboekt. Op het kunstgrasveld van Twenthe in Goor wordt een overtuigende 1-4 eindstand op het scorebord gezet. Spits Bart is met twee doelpunten zeer belangrijk waar ook Stijn en Leon hun doelpuntje meepikken. Daarna is het tijd voor de meest frustrerende wedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij Colmschate spelen de Boys de tegenstander van het kastje naar de muur, maar wordt een vroeger achterstand (na 20 seconden) niet te boven gekomen. Heer en meester zonder punten, zo leidt de krantenkop. Een domper nadat de groen-witten juist zo sterk uit de winterstop waren gekomen. En dat een week voor de kraker tegen Lochem.

Lochem dat op dat moment qua verliespunten koploper is, staat er om bekend zeer weinig doelpunten tegen te krijgen en vaak met minimaal verschil de winnen. De Boys zijn dus gewaarschuwd. In de derby tegen de blauw-gelen schieten Warnsveld uit de startblokken en staat het bij rust 2-0 door prachtige doelpunten van Stijn en Yanick Nagtegaal. Na rust ontpopt doelman Erik Wijnbergen zich tot de held van de Boys door keer op keer als sta-in-de-weg op te treden. In de slotfase bepaald Bart de eindstand op 3-1. Hiermee revancheren de groen-witten zich voor het verlies van een week eerder. Na een voetbal vrij weekend wordt de winst op Lochem een goed vervolg gegeven door met 7-1 van Eerbeekse Boys te winnen. Leon blinkt in deze wedstrijd uit met een hattrick, waar ook Daniël Righard een voor hem zeldzame treffer maakt. Met deze monsterscore blijkt de doelpuntenhonger allerminste gestild, want een week later is het weer raak. Leon maakt 4 doelpunten, Kylion geeft vier assists in de met 6-3 gewonnen uitwedstrijd bij Wijhe. Nadat ook, mede dankzij het eerste officiële doelpunt van Jesper, de lastige uitwedstrijd bij Heeten wordt gewonnen (2-0). Staat er een kraker op de agenda.

Op eerste paasdag staat de confrontatie met Helios op het programma. De Boys ontvangen als nummer twee van de ranglijst te koploper, die twee punten voor staat. De spanning is voelbaar als stipt om twee uur op een zonovergoten Braamveld wordt afgetrapt. In een gelijk opgaande eerste helft komen de groen-witten na ruime een half uur spelen op voorsprong, Leon kopt bekeken raak. In de tweede helft komt een ontketend Warnsveldse Boys op 2-0 na een prachtige solo van Kevin van Kooij. Helios gooit er een slotoffensief uit en de Boys counteren via schitterende doelpunten van Kylion en opnieuw Leon naar een ruime zege. Warnsveldse Boys fileert Helios luidt de krantenkop de volgende dag. De Boys kronen zich met deze weergaloze 4-0 zege voor het eerst tot koploper. Hiermee wordt het startsein gegeven voor een spannende titelrace met nog 8 wedstrijden te gaan en slechts één punt voorsprong.

Volgende week deel 3: In een eindsprint naar de titel


Gerelateerde berichten

Webmaster

90 jaar bestaan

Beste leden, Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus vieren wij ons 90 jarig bestaan!

Webmaster

Helpen kan al heel makkelijk

Beste leden en vrijwilligers,   De sponsorcommissie is op zoek naar nieuwe verkoopsignalen. Als lid van de Warnsveldseboys is het heel eenvoudig om een bijdrage te leveren. Als lid van de Warnsveldseboys is het heel eenvoudig om een bijdrage te leveren.