Technische Commissie

Het mDWF is het mobiele Digitale Wedstrijd Formulier. Het wedstrijdformulier zoals het we nu (digitaal) ook al kennen van sportlink. Maar dan op je mobiele telefoon of tablet. Echter, het mDWF gaat nog een stuk verder.

Op dit moment wordt er nog proef gedraaid met het mDWF. Ook bij bij Warnsveldse Boys waar de JO15-1 en Warnveldse Boyus 6 alle gegevens mbt hun wedstrijden invullen op de mobiele telefoon. Maar de ervaringen zijn nu al dermate positief dat de KNVB reeds het besluit heeft genomen dit mDWF volgende seizoen voor alle wedstrijden in te voeren.In de 7 tegen 7 competitie wilde de KNVB in maart al het mDWF invoeren. Dat nu is iets te enthousiast gebleken. In een brief aan de verenigingen laat de KNVB weten;

In tegenstelling tot eerdere berichten gaan we op vrijdag 3 maart nog niet van start met het gebruik van de Wedstrijdzaken app voor het invullen van de uitslagen in de 7 tegen 7 competities. In samenwerking met Sportlink hebben we wat meer tijd nodig om de app gebruiksklaar te maken. Dat betekent voor de verenigingen dat ze nog “gewoon” gebruik kunnen maken van het uitslagenformulier in Sportlink Club. Dit uitstel geeft wel veel verenigingen extra tijd om de voorbereidingen te treffen die nodig zijn. We merken dat dat veel verenigingen dat nog moeten doen. We brengen  jullie snel op de hoogte van de nieuwe planning voor het 7 tegen 7 voetbal.

Maar ook daar zal het mDWF er komen. Het biedt namelijk boven op de voordelen die een digitaal wedstrijd formulier al had nog een aantal extra voordelen. Namelijk;

 • Geen gedoe meer met de spelerspasjes
  Iedereen die wel eens voor de spelerspasjes heeft gezorgd kent het; ben je onderweg naar een belangrijke uitwedstrijd, schiet ineens door je hoofd: “Heb ik de spelerspasjes wel bij?” Vaak wel, maar soms ook niet. Dan kan je weer terug om de spelerspasjes op te halen. Of zijn ze in het ergste geval zelfs helemaal kwijt. Met de Wedstrijdzaken-app is dat verleden tijd; alle pasjes zitten namelijk digitaal in de app. En mocht je zó verstrooid zijn dat je zelfs je telefoon vergeet, kan je ook gewoon inloggen op het toestel van iemand anders om de pasjes te laten zien en het formulier in te vullen.
 • Makkelijker aanvragen spelerspas
  Het proces met spelerspassen gaat voortaan volledig digitaal. Ook het aanvragen ervan. Je club hoeft bijvoorbeeld niet langer moeilijk te gaan lopen doen met pasfoto's opsturen; een goede, herkenbare digitale foto uploaden is genoeg. En nee, een foto waar je onherkenbaar in je carnavalskostuum opstaat is dat niet. Alle reeds bestaande foto's worden trouwens automatisch gedigitaliseerd door de KNVB.
  Mocht je tussentijds een transfer maken óf als nieuw lid bij een club aan de slag gaan, gaat dat nu ook nog eens sneller omdat er geen spelerspas meer per post verstuurd hoeft te worden.
 • Scheidsrechters hebben hun programma altijd op zak
  In de Wedstrijdzaken-app kan je als scheidsrechter (zowel bond- als clubscheidsrechter) direct zien op welke wedstrijden je bent aangesteld. Daar staat ook nog eens bij, mits die informatie bekenr is, wie bijvoorbeeld de assistent-scheidsrechters zijn. Je kan je ook, net als in het Official Portal, afmelden voor een wedstrijd. Ook voor teams staat het programma en de uitslagen in de app, net als in de vertrouwde Voetbal-app.
 • Minder tijdrovend voor vrijwilligers
  Vrijwilligers zijn steeds moeilijker te vinden in het amateurvoetbal. Je moet als club maar net het geluk hebben dat je iemand vindt die voor zijn lol iedere zaterdag en zondag de tientallen leiders helpt met het invullen van de wedstrijdformulieren. Met het mobiel digitaal wedstrijdformulier wordt dat straks een stuk minder tijdrovende klus, omdat iedereen het in principe zelfstandig kan invullen. Zo houdt een wedstrijdsecretaris tijd over om zelf ook eens te genieten van de wedstrijden en kan hij nog meer als gastheer van je club actief zijn.
 • Meer tijd voor de derde helft
  Als je net een belangrijke overwinning uit het vuur hebt gesleept, wil je maar één ding: dat vieren tijdens de derde helft. En zeker niet bij het wedstrijdsecretariaat gaan zitten wachten tot je eindelijk even achter de computer mag zitten om het formulier te ondertekenen. Met de Wedstrijdzaken-app wordt het formulier eenvoudiger en hoeft het achteraf niet meer bevestigd te worden door de aanvoerders. Alleen als je het achteraf niet eens bent met het formulier kan je bezwaar aan tekenen.

Meer informatie over het gebruik van het mobiele Digitale Wedstrijd Formulier is hier te vinden

Categorie

Gerelateerde berichten

Webmaster

Wisselachtige competitie start jo13-1

Na de 3 bekerwestrijden eenvoudig te hebben gewonnen begint op 21 september de competitie thuis tegen FC RDC. Twee keer komen de boys terug van een achterstand maar helaas wint RDC met 2-7 een geflatteerde uitslag, maar de boys weten wat hun te doen staat.

Webmaster

Geef je snel op voor het Sint feest!

Geef je snel op voor het Sinterklaas feest bij de warnsveldseboys. Download het formulier, vul het in en lever het in bij de bar, aan je leider of mail het naar activiteiten@warnsveldseboys.nl Hoeveel aanmeldingen er komen maakt niet uit, het gaat door!!!! Om het formu...