Technische Commissie

Zaterdag 18 februari 2017

Warnsveldse Boys JO19-1 – Colmschate JO19-1

Het was bij de woensdagtraining en tijdens de warming up al duidelijk geworden. De Boys leken ervan uit te gaan dit varkentje wel even te wassen. De uitwedstrijd was in 2016 verloren met 3-2 na een snelle 3-0 achterstand. Iets goed te maken dus en vandaag ging het ook over het vasthouden van plek 3. Het verschil tussen beide ploegen was tot zaterdag slechts 1 punt.

Na 30 seconden keken de Boys al tegen een achterstand aan. De slaap nog niet uit de ogen (ondanks het tijdstip van 16.15 uur), niet scherp en een slappe, onnauwkeurige pass maakte dat Colmschate een vliegende start meemaakte. 0-1.

Gelukkig maakte Patrick zijn fout van de eerste minuut al snel weer goed door in de 5e minuut schitterend de keeper te verrassen van 20 meter. 1-1.

Colmschate bleef echter de betere ploeg. Meer agressie, meer wil om duels te winnen en meer kansen. In de 12e minuut keer Warnsveld dan ook alweer tegen een tweede achterstand aan, 1-2.

Het was de hele eerste helft een behoorlijk open wedstrijd. Niet goed maar de deur naar beide doelen lag meermalen wagenwijd open. Uit een van de vele mogelijkheden scoorde Rob vijf minuten voor de pauze op aangeven van Tim H de 2-2. Een mooi moment om de kleedkamer op te zoeken, de puntjes op de i te zetten en nu wel scherp de kleedkamer uit te komen om in de tweede helft een goed resultaat uit het vuur te slepen.

Het liep echter helemaal anders. In de 48e minuut maakte kwam Colmschate voor een derde keer op voorsprong en bouwde deze 11 minuten na de rust verder uit naar 2-4.

Het moet gezegd worden dat de koppies niet gingen hangen en dat ook de Boys meerdere 100% kansen kreeg. De prima spelende Jasper bracht in de 65e minuut de spanning weer terug in de wedstrijd door 3-4 te maken. Colmschate hinkte wat op twee gedachten en de Boys gingen vol voor de gelijkmaker. Kansen daarop waren er zeker. Maar, zoals al eerder gezegd, miste vandaag de scherpte en de absolute wil te winnen.

In de 69e en 75e minuut werden de wisselspelers van de JO17-1 (Valentijn en Matthias) ingebracht voor Patrick en Rob. Hoewel beiden verdienstelijk speelden leverde deze wisseling geen resultaat op. Bij de zoektocht naar de 4-4 werd achterin de deur nog wat verder opengezet waardoor in de 85e en 94e minuut de uitstekend keepende Bart nog tweemaal moest vissen.

Door deze terechte nederlaag zakken de Boys van een 3e naar de 5e positie. Twee punten achter Colmschate en Overwetering. Acht punten boven de 3 degradatieplekken.

Het is echt tijd om uit de winterslaap te komen. De doelstelling om de nacompetitie te halen is zeker nog haalbaar maar ook de onderste ploegen moeten in de gaten gehouden worden.

Het ‘dreigt' nog een spannende slotfase te worden.

Zaterdag 4 maart staat de loodzware uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper Heino (12 winst en 2 gelijk) op het programma. Tijd om de Warnsveldse mentaliteit te tonen!

Mark Mol