Hoofdsponsor

Glans Schoonmaakbedrijf Asbestsanering
Vers gemalen bonenkoffie bij Warnsveldse Boys; prijs koffie gaat omhoog
Webmaster

Vers gemalen bonenkoffie bij Warnsveldse Boys; prijs koffie gaat omhoog

In het voorjaar is door het bestuur een besluit genomen over de koffie. Binnenkort zal de huidige filterkoffie worden vervangen door gemalen bonenkoffie. De smaakbeleving zal hierdoor ten goede veranderen naar overtuiging van de koffieleveranciers (blijkend uit landelijk testwerk) en een groep van 12 ’testers’  vanuit de eigen vereniging die op de koffie-proeverij waren. In koffieland betekent de overgang van filterkoffie naar bonenkoffie een stap in een ander kwaliteitssegment. En daarmee ook in een ander prijssegment. Om die reden wordt direct na plaatsing van de twee nieuwe koffiemachines de verkoopprijs aangepast. De prijs van een bak koffie zal worden verhoogd naar EUR 1,60 (cappuccino EUR 1,80). Een faire prijs voor een goede bak vers gemalen bonenkoffie.  

Na aanhoudende en toenemende opmerkingen over de kwaliteit van onze filterkoffie zijn we hier mee aan de slag gegaan. Eerdere pogingen om de smaak te verbeteren met behoud van het huidige apparaat leverden niet het gewenste resultaat. Als bestuur willen we af van de smaakbeleving die gemiddeld genomen wordt omschreven als “een wat waterig bakkie”. Wat we graag willen bereiken is dat iedereen die een kop koffie drinkt bij de Boys, deze beleeft als een “lekkere goede bak koffie”. Lekker genoeg om er zelfs nog één te bestellen! Vanuit een Boys Connected vergadering startte in het najaar van 2018 een tijdelijke koffie-commissie met twee enthousiaste Boys Connected leden: Gerzon Kerkdijk en Prince Heyliger. Op weg naar ‘betere koffie’. Na oriëntatie op de mogelijkheden en diverse gesprekken kwam het zelfs ook tot een heuse proeverij in de kantine. Janny de Bruijn heeft in deze fase ook een belangrijke bijdrage geleverd om dit alles mede mogelijk te maken en contact te leggen met een twee koffieleverancier. Inmiddels zijn het selectieproces van de leverancier en de contractonderhandelingen afgerond. Er zijn afspraken gemaakt voor het plaatsen en in gebruik nemen van twee nieuwe apparaten die binnenkort in onze kantine zijn te bewonderen. Nog belangrijker: we kunnen gaan genieten van een lekkere bak koffie bij ons op de club. Vrijwilligers Gerzon, Prince en Janny: enorm bedankt voor de tijd, energie en inzet om tot deze overgang te komen. 

Bestuur Warnsveldse Boys


Gerelateerde berichten

Webmaster

verslag DVC26 - Warnsveldseboys

Warnsveldse Boys gedegradeerd. Jammer maar helaas, de Warnsveldse Boys zijn gedegradeerd. Vandaag stond de wedstrijd tegen DVC26 uit Didam op het programma. Zij hadden 3 punten meer dan ons en een veel beter doelsaldo. Voor ons was dan ook duidelijk dat alleen winst ons k...

Webmaster

"de laatste loodjes wegen het zwaarst"

Warnsveldse Boys 1 Zondag speelt Warnsveldse Boys 1 haar laatste wedstrijd in de 2eklasse en van het seizoen. Afgelopen weekend, op een knotsgekke zondagmiddag viel het doek voor de Boys op het veld bij DVC’26 in Didam.