Hoofdsponsor

Glans Schoonmaakbedrijf Asbestsanering
Flink pak slaag voor de JO19-1
Webmaster

AZC 19-1 – Warnsveldse Boys 19-1, 5-1 (3-0)

Op een frisse donderdagavond in oktober werd de afgelaste wedstrijd van 22 september (onweer) ingehaald. Het zou helaas een frisse douche worden voor de boys.

Om heel eerlijk te zijn. AZC was deze avond gewoon een maatje groter. Het positiespel werd beter en sneller gespeeld. Maar voetbal gaat niet puur om positiespel. Het gaat om doelpunten en daar moet je er meer van maken dan je tegenstander.

En kansen hebben de Boys zeker wel gehad. Het eerste kwartier ontliepen beide ploegen elkaar niet zo heel veel. Waar AZC, nogmaals, het betere voetbal speelde waren de eerste echte kansen vooral voor de Boys. Die gingen er echter, soms miraculeus, niet in. Bij de Boys stond het allemaal net even anders dan normaal. Door het vertrek van Cas naar de 1e selectie speelden we 4-4-2 en dat betekende dat sommige jongens op nieuwe posities begonnen. Wat onwennig maar geen reden voor het vertoonde spel.

En waar aan de ene kant niet gescoord wordt, gebeurd dat uiteraard wel aan de andere kant.

In de 18e minuut scoorde AZC via een mooie combinatie de 1-0. Dat was meteen ook het moment dat de Boys de koppies even lieten hangen, vergaten te coachen of te luisteren, onnodige fouten maakten en et de tegenstander niet meer heel erg moeilijk maakte. En dan staat het 8 minuten na de 1-0 zomaar 3-0. Een klein voetbaldrama tekende zich af. Gek genoeg pakten de Boys het spel daarna toch wel weer redelijk op.

In de 35e minuut wisselde de Boys. Jarno werd gewisseld en Arif kwam erin.

Voor de rust waren er weer enkele kansen om de achterstand wat dragelijker te maken en met een beter gevoel de rust in te gaan. Maar scoren was vanavond (en eigenlijk al het gehele seizoen) een probleem. De rust werd gehaald met een 3-0 achterstand.

In de rust werd afgesproken hoe we zouden doorvoetballen. Het gevoel was er wel dat als wij zouden scoren, de tegenstander wel eens in paniek zou kunnen raken waardoor de kans op een beter resultaat toe zou nemen. Met die gedachte en die uitstraling zouden wij aan het tweede bedrijf beginnen.

Maar als dan 6 minuten na de start van de tweede helft de 5-0 al op het scorebord staat is de wedstrijd natuurlijk gespeeld.

De Boys wissel nog wel om over te schakelen van een 4-4-2 systeem naar een 3-4-3 systeem. Ruben en Valentijn worden vervangen door Thom en Bram. Ook AZC wisselt een paar keer waardoor uiteindelijk de Boys niet geheel overlopen worden in de tweede helft. Er komt nog wel een eretreffer. Een doekje voor het bloeden maar desalniettemin wel een heel mooi doelpunt. Een mooie crosspass van Julian wordt voor het AZC doel door Arif gecontroleerd en daarna rustig binnengewerkt. Maar dan hebben we het al over de 89e minuut. Deze 5-1 was ook meteen de eindstand.

Verloren van een betere tegenstander. Op zich is dat geen schande maar dat de uitslag zo hoog uitviel stemt wel tot nadenken. Niet te lang want zaterdag staat de tweede stadsderby alweer op het programma. Dan gaan we om 12.30 uur op bezoek bij het erg sterk gestarte Be Quick. Tegen de nummer 2 van onze competitie moeten we het tij zien te keren.


Gerelateerde berichten

Webmaster

JO11-2 kampioen?

Aankomde woensdag kan de JO11-2 van de Warnsveldseboys kampioen worden. Aan een gelijk spel hebben ze al voldoende, maar ze gaan natuurlijk voor de winst. Komen jullie ze allemaal aanmoedigen aanstaande woensdag? De wedstrijd begint om 18.30 uur.