Hoofdsponsor

Glans Schoonmaakbedrijf Asbestsanering
Webmaster

De bus stond klaar, het zonnetje scheen maar helaas. Vlak voor ons vertrek brak Rik Driever (speler van het 3e) zijn been en werd er met spoed een ambulance opgeroepen. Rik, namens iedereen, sterkte met je herstel en zorg ervoor dat je gauw weer aansluit bij de gezelligste voetbalclub in Warnsveld.

Kwartiertje later dan gepland op weg naar Orion. Omdat wij nieuw zijn in de 2e klasse was dit ook een voor ons onbekende tegenstander die wel 2 punten meer in hun bezit hadden. De tactische zet van het bestuur om René Knuiman bij het begin van het seizoen aan te stellen als nieuwe trainer werkt zeer goed. Al zijn jarenlange ervaring bij AZC in deze klasse is voor ons heel belangrijk.

De ontvangst was leuk en we kwamen terecht op een mooie accommodatie en…. het waaide niet. De eerste helft was niet goed van ons. We moesten onze spits Bart Spijkers al missen door een blessure en ook Jesper Nagtegaal was niet fit uit een partijtje zaalvoetbal gekomen. Hij kon gelukkig wel starten. Met onze nieuwe assistent Owen Begieneman werd de warming-up gedaan maar dit was tijdens de eerste helft niet te zien. Geen enkele supporter van de Boys werd tijdens de eerste helft warm van ons voetbal. Zoals onze trainer in de Stentor al aangaf waren wij erg matig en wat flets. Union kwam dan ook verdiend op 1-0, in de 5e minuut. Er werd slecht verdedigd en twee jonge talenten van Union speelden het goed uit. Union bleef beter maar echt grote kansen kwamen er voor hen ook niet. En als die er waren was Erik Wijnbergen paraat in het doel. De tweede helft begon zoals de eerste helft was geëindigd maar bij ons was er wel veel meer gif aanwezig. Vincent Palmeri was gewisseld voor Rob Borninkhof. Fijn om onze talenten weer terug te zien bij de Boys, de selectie krijgt zo een wat bredere basis die echt nodig is in de 2e klasse. De wedstrijd ging nu gelijk op en ook wij kregen onze kansen. Met een schitterende redding van Erik werd de 2-0 voorkomen en werd het vlak daarna 1-1. Met een schitterende combinatie werd Jesper vrijgespeeld en hij scoorde op een prachtige manier in de korte hoek. Daar waren wij al heel blij mee maar de opgaande lijn werd doorgezet en wij kregen (ook op karakter) steeds meer ruimte en kansen. Na weer een goede aanval kwam Thom, op de rand van het strafschopgebied, vrij te staan en hij schoot de pal “perfect” in de lange hoek. We stonden met 2-1 voor en in de laatste 10 minuten werd deze voorsprong met hand en tand verdedigd. We waren bij dat de goed fluitende scheids de wedstrijd affloot. Het feest kon beginnen. We waren drie punten rijker en de busreis terug moest nog volgen. Iedereen kan wel nagaan dat deze terugreis geen straf was. Er was door de kantinebezetting voldoende koffie voor de heenreis ingeladen en voldoende bier en baco’s voor de terugreis.

Wij zijn blij met de drie punten, wel een beetje gestolen, en hebben de aansluiting met de middenmoot gevonden. Volgende week de belangrijke wedstrijd tegen Vorden. Omdat we nu al 6 punten hebben heeft de feestcommissie (in overleg met Vorden) besloten er een Tiroler middag en avond van te maken. Dus iedereen is van harte welkom bij deze derby. Onze eerste derby in de tweede klasse. Tot zondag.


Gerelateerde berichten

Webmaster

JO11-2 kampioen?

Aankomde woensdag kan de JO11-2 van de Warnsveldseboys kampioen worden. Aan een gelijk spel hebben ze al voldoende, maar ze gaan natuurlijk voor de winst. Komen jullie ze allemaal aanmoedigen aanstaande woensdag? De wedstrijd begint om 18.30 uur.