Hoofdsponsor

Glans Schoonmaakbedrijf Asbestsanering
Warnsveldse Boys 1, het seizoen 2017/2018 - Deel 1: Een rumoerige eerste periode
Webmaster

In dit driedelige seizoensoverzicht wordt u meegenomen in het jaar waarin het grootste succes in de clubhistorie van de Warnsveldse Boys werd bereikt, het kampioenschap in de derde klasse en de promotie naar tweede klasse.

Na het vorige seizoen op de 4de plek te zijn geëindigd zonder daarbij een periodetitel te hebben behaald, begint het 1e van Warnsveldse Boys op 15 Augustus 2017 vol goede moed aan het nieuwe seizoen. Het doel: “Meedoen om de bovenste plekken en een periodetitel behalen.” De selectie, die op dat moment nog 20 spelers beslaat, kent een aantal nieuwe gezichten. Doelman Erik Wijnbergen, middelvelder Jordy Steemers en aanvaller Kevin Esselink hebben zich van buitenaf aangemeld om het team te versterken, daarnaast zijn Sjoerd Ekhardt, Bart van Dieën en Rob Borninkhof uit de A1 overgekomen en is Martijn Righard vanuit het tweede elftal doorgeschoven. Jesper Nachtegaal die overkomt van ECG-1, sluit in oktober na zijn stage in het buitenland aan.

In de eerste oefenwedstrijd wordt zichtbaar dat er nog een hoop werk aan de winkel is. Na de eerste 45 minuten voetballen van dit seizoen kijken de Boys in Keijenborg tegen een 4-1 achterstand aan, uiteindelijk wordt er na een uitstekende 2e helft met 4-5 gewonnen. Een week later gaat de selectie op trainingskamp. Naast een oefenwedstrijd tegen AGOVV (3-1 verlies) wordt er met voetvolley, kanopolo, een stapavond en een afsluitende barbecue een goede sfeer en een sterk teamgevoel binnen de groep gesmeed. Het weekend daarna staat de eerste bekerwedstrijd op het programma. Op het abominabele veld van Activa verliezen de Boys ondanks doelpunten van Kylion Stelder en Stijn Obdeijn met 3-2. Een valse start van het seizoen. Vanaf dat moment begint de doelpuntenmachine te draaien. Midweeks wordt een oefenwedstrijd tegen SVBV met 8-1 gewonnen door o.a. een hattrick van Bart Spijkers. In de tweede bekerwedstrijd waarin Orderbos de tegenstander is herhaald Bart dit kunstje in de met 6-1 gewonnen wedstrijd. In de laatste bekerwedstrijd tegen 5de klasser V&L worden de dubbele cijfers zelfs gehaald, 12-2. Wederom is het Bart die even als Kevin van Kooij een hattrick maakt. Leon Knuttel neemt zelf 5 treffers voor zijn rekening. Tot slot wordt er midweeks nog geoefend tegen v.v. Dieren (3-3) en is Warnsveld klaar voor haar eerste competitiewedstrijd.

Individuele statistieken voorseizoen
Speler – Doelpunten Speler – Assists
Leon Knuttel - 10 Kylion Stelder - 10
Bart Spijkers - 9 Bart Spijkers - 4
Stijn Obdeijn – 6 Kevin Esselink/Kevin van Kooij/Stijn Obdeijn – 3
Kevin van Kooij – 5 Jordy Steemers/Leon Knuttel -2
Kiefer Duits/Kevin Esselink – 2
Kylion Stelder/Jelger Ruikes -1
Daniël Righard/Thom Boeve/Sjoerd Ekhardt/Marc Hasper/ Kiefer Duits -1

Op 24 September gaat de competitie van start. Angstgegner Twenthe Goor, waarvan vorig jaar tweemaal ruim werd verloren, is de tegenstander. De eerste helft verloopt erg matig en bij rust kijken de Boys tegen een 0-2 achterstand aan. Echter in de tweede helft tonen de groen-witten veerkracht. Via doelpunten van Stijn en Leon komt Warnsveld langszij maar weet net niet door te drukken. Eindstand 2-2. Een week volgt de altijd lastige uitwedstrijd bij de Witkampers in Laren. Wederom tonen de Boys veerkracht maar moet er genoegen worden genomen met een 2-2 gelijkspel. De Witkampers komen tot tweemaal toe via een standaardsituatie op voorspong maar eerst Kylion en later Leon doen dit te niet. Vooralsnog is het wachten op de eerste driepunter.

Inmiddels is de selectie teruggebracht tot 17 man, nadat Rob Borninkhof, Martijn Righard en Bart van Dieën hebben besloten om in het tweede te gaan spelen.

De tweede thuiswedstrijd op het Braamveld is een kraker. De Boys ontvangen Colmschate dat vorig jaar uit de 2e klasse degradeerde. Bij rust staat het 1-1 door een doelpunt van Kevin van Kooij, waarna Stijn voor de voorsprong tekent. De bezoekers vechten zich vervolgens terug en staan kort voor tijd met 2-3 voor, de eerste nederlaag lonkt voor de groen-witten. Ware het niet dat Stijn en Bart anders beslissen en tekenen voor een 4-3 overwinning. In de uitwedstrijd tegen KCVO zitten de Boys aan de andere kant van de medaille. Ondanks een Warnsvelds overwicht lopen de groen-witten in de slotfase in het mes en wordt er met 4-2 verloren. Een rumoerige week, waarin trainer Rob Haveman door het bestuur op non-actief wordt gesteld, volgt. Deze beslissing staat overigens los van de resultaten. Ondanks de onrust toont de ploeg zich volwassen onder de tijdelijke leiding van de assistent trainer met ondersteuning van de trainer van het tweede en wordt er tegen Heeten een solide 2-1 overwinning geboekt. Leon is met twee doelpunten het goudhaantje.

Een week later wordt er wederom zonder hoofdtrainer gewonnen. Een uitstekend Warnsveldse Boys stuurt Wijhe met een 6-0 nederlaag huiswaarts, het hoogtepunt van de wedstrijd is een werelddoelpunt van Kylion. Ondanks roerige tijden toont de selectie zich dus van haar beste kant. Later die week wordt ‘oude bekende’ Laurens Leussink gepresenteerd als interim-Hoofdtrainer om het seizoen af te maken. Zijn rentree als hoofdtrainer tegen het tot-dan-toe goed presterende Eerbeekse Boys eindigt in een 1-1 gelijkspel. Door een doelpunt van Bart Spijkers komen de Boys een vroege achterstand te boven. De derde klasse B blijkt een Mickey Mouse-competitie te zijn waarin iedereen van iedereen wint. Het resultaat is dat Warnsveldse Boys met 12 punten uit 7 wedstrijden tweede op de ranglijst staan, 1 punt achter op koploper Helios. Datzelfde Helios is de tegenstander in de laatste wedstrijd van de 1e periode, bij winst kronen de Boys zich tot periodekampioen.

Het loopt anders dan gehoopt. In Deventer blijkt een volwassen Helios net te sterk en verliezen de groen-witten met 2-0. De Deventernaren pakken hiermee de eerste periode waarin de Boys uiteindelijk als 4e eindigen. In een periode met hoogte en diepte punten maar vooral veel onrust heeft de selectie het hoofd koel gehouden en zich van haar beste kant getoond. De uiteindelijke basis van het succes wat later in het seizoen nog zou volgen.

Volgende week deel 2: De geboorte van een vechtmachine


Gerelateerde berichten

Webmaster

90 jaar bestaan

Beste leden, Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus vieren wij ons 90 jarig bestaan!

Webmaster

Helpen kan al heel makkelijk

Beste leden en vrijwilligers,   De sponsorcommissie is op zoek naar nieuwe verkoopsignalen. Als lid van de Warnsveldseboys is het heel eenvoudig om een bijdrage te leveren. Als lid van de Warnsveldseboys is het heel eenvoudig om een bijdrage te leveren.