Hoofdsponsor

Glans Schoonmaakbedrijf Asbestsanering
Warnsveldseboys op bezoek bij SPERO
Webmaster

Warnsveldse Boys op bezoek bij Spero.

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Spero op ons programma. Spero speelt al jaren bovenin mee in de tweede klasse en wil ook dit jaar weer proberen kampioen te worden. Dus wij wisten wat ons te wachten stond. Wat wij niet wisten en wat van grote invloed was op de wedstrijd was de wind. We vetrokken met een mooi zonnetje vanuit Warnsveld en daar aangekomen bleek dat zij alle middelen zouden gebruiken om van ons te willen winnen. Zij hadden naast een staartje van de orkaan Leslie (wij dachten dat die in Portugal te keer ging) ook nog enkele windmolens naast hun veld aangezet om voor een flinke wind te zorgen. Onze oud trainer Gert Jan Barten wist natuurlijk dat wij een technisch voetballende ploeg hebben die fysiek nog moet wennen aan de tweede klasse.

De eerste helft hadden wij de wind in de rug en waren wij minstens gelijkwaardig en wat kansen betreft wel beter dan Spero. Een van onze grootste kansen bestond dan ook uit een uittrap van onze keeper Erik Wijnbergen. Zijn tegenspeler aan de overkant kon met moeite zijn inzet keren. Wij kregen veel corners en kansen om te schieten maar dat ging niet altijd zuiver, misschien toch het gras? De eerste helft werd dan ook afgesloten met een 0-0 stand. Een terechte afspiegeling van het voetbal op dat moment. Normaal voetbal was namelijk niet mogelijk.

De tweede helft begon Spero meer te drukken (wind in de rug) en kwamen wij er moeizaam uit. Zij kregen wel wat kansjes maar de eerste goal kwam toch als een verrassing. Een corner (70e minuut) werd hard voorgezet en sloeg als een granaat in bij de tweede paal. Iedereen was kansloos bij deze bal. De speler zal zeggen dat het de bedoeling was, maar….toch. Door het inbrengen van routine (Sander van de Kuip) en enkele omzettingen hebben wij geprobeerd de schade te beperken en met een gelijkspel weg te komen. In de 80e minuut was die kans er. Bart Spijkers schoot hard in maar de bal verdween net naast het doel. Dat het in de 90e minuut nog 2-0 werd was jammer maar ook deze goal werd gedragen door de wind (vrije trap) licht aangeraakt en verdween in het doel.

Volgende week uit naar Union. We gaan met de bus (bijna een schoolreisje) en er kunnen nog supporters mee. Je kunt je opgeven in de kantine. Ik wil onze trouwe supporters voor hun steun. Ook vandaag waren ze goed vertegenwoordigt en overtroffen zij de aanhangers van Spero, toch een grote vereniging met 1500 leden. Dus hulde aan onze trouwe fans. Volgende week op naar de volgende punten.


Gerelateerde berichten

Webmaster

JO11-2 kampioen?

Aankomde woensdag kan de JO11-2 van de Warnsveldseboys kampioen worden. Aan een gelijk spel hebben ze al voldoende, maar ze gaan natuurlijk voor de winst. Komen jullie ze allemaal aanmoedigen aanstaande woensdag? De wedstrijd begint om 18.30 uur.