Hoofdsponsor

Glans Schoonmaakbedrijf Asbestsanering
Webmaster

Zaterdag 2 juni hebben 10 enthousiaste jongens de cursus voor jeugdscheidsrechter gevolgd. Dit waren: Anco Goorhuis, Mika Loskamp Victor Gerritse, Roel Koeslag, Tijn ten Bloemendaal David Wever, Mitchel Spit, Sam Brouwers, Wout Hofstede en Liam van Elden.

Om verschillende redenen deden de heren mee, maar de grootste reden was dat zij het heel leuk vinden om de jonge voetballers duidelijkheid in het spel te geven.

De middag werd verzorgd door niemand anders dan Rob Overkleeft. Rob heeft zelf een fantastische carrière gehad als scheidsrechter en heeft 15 jaar lang betaald voetbal gefloten. Wil je hier meer over weten klik dan op de link: https://nl.wikipedia.org/wiki/Rob_Overkleeft

Rob begon de jongens te testen met een uur lang theorie over de nieuwe spelregels van het jeugdvoetbal. Rob was verbaasd hoe onze jongens al op de hoogte waren van de veranderingen. Na het theoriegedeelte gingen we verder met het praktijkexamen. De vraag of ze de theorie konden koppelen met de praktijk. Het team van Alfons kwam om te voetballen zodat de nieuwe scheidsrechter konden fluiten. Alfons, bedankt!

Eerst werd de wedstrijdsituatie 6 tegen 6 gespeeld. Elke spelleider/scheidsrechter kreeg 5 minuten om te laten zien wat ze geleerd hadden. In het begin was iedereen een beetje gespannen maar doordat ze elkaar goed aanmoedigden en positieve feedback gaven voelde iedereen zich snel op hun gemak. Bij 6 tegen 6 is het officieel een spelleider en geen scheidsrechter. Je staat als spelleider buiten het speelveld dus je moet goede ogen hebben om alles te kunnen zien. De jongens deden dit super.

Bij 8 tegen 8 begon het echte werk. Bij deze spelsituatie moet je optreden als een echte scheidsrechter. De looplijnen zijn erg belangrijk, je moet aanwezig zijn maar niet in de weg lopen. Ook dit deden onze nieuwe scheidsrechters weer super.

Na het fluiten sloten we af in de kantine. Rob checkte nog even of de theorie er in zat en hij vond dat de jongens hun jeugdscheidsrechter diploma meer dan verdiend hadden.

Van uit de vereniging WarnsveldseBoys wil ik als eerst alles 10 de scheidsrechters van harte feliciteren met het behalen van hun diploma tot jeugdscheidsrechter. De club is blij dat ze jullie vanaf volgend voetbalseizoen kunnen inzetten als scheidsrechter. Als laatste wil ik Rob Overkleeft bedanken voor zijn inzet en enthousiasme, zonder zijn inzet was het niet zo’n geslaagde middag geweest.

Tjeerd Flapper (Jeugdscheidsrechter coördinator)


Gerelateerde berichten

Webmaster

90 jaar bestaan

Beste leden, Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus vieren wij ons 90 jarig bestaan!

Webmaster

Helpen kan al heel makkelijk

Beste leden en vrijwilligers,   De sponsorcommissie is op zoek naar nieuwe verkoopsignalen. Als lid van de Warnsveldseboys is het heel eenvoudig om een bijdrage te leveren. Als lid van de Warnsveldseboys is het heel eenvoudig om een bijdrage te leveren.